Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestPhilips 55PFL8007T/12

Philips leverer også i år en skikkelig knall-TV

Vi har testet den nyeste LED-TV-en.

Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Konklusjon

Er du en av de som vurderer å bruke rundt 20 000 kroner på en ny TV i dag, er 55-tommeren Philips 55PFL8007T/12 absolutt en av kandidatene som bør vurderes.

Philips har ikke sluppet toppserien (9000-serien) sin ennå i Norge, så dette er den beste modellen som er tilgjengelig akkurat nå. Her får du en stilren TV med en slank og stilren ramme, samt detaljer i børstet aluminimum.

TV-en leveres med en genial fot som også kan brukes til å montere TV-en opp på veggen. Dette er en smart løsning som gjør at du ikke trenger å bruke penger på ekstrautstyr som veggfeste.

Panelet til TV-en har en litt blank overflate. Hvis du har en stue med veldig store vinduer som lyser opp, bør du ha dette i bakhodet.

Funksjonsrik fjernkontroll

Fjernkontrollen som leveres med TV-en har ett fullverdig QWERTY-tastatur på undersiden. Dette kommer godt med når du skal bruke TV-ens nettleser til å surfe på for eksempel Facebook og Twitter. Tastaturet på undersiden aktiveres automatisk når du snur fjernkontrollen rundt, og du kan begynne å skrive med en gang.

Philips jobber også med en oppdatering som vil da deg styre pekeren på skjermen med fjernkontrollen. Oppdateringen er forventet å komme til høsten.

Menyene er lik tidligere modeller fra Philips. Enkle og oversiktlige,, uten for mye farger og ikoner. Smart-TV-løsningen har ikke like mange apper og funksjoner som for eksempel Samsung og LG, men det begynner å se litt bedre ut. Vi mangler fortsatt noen av de større strømmingstjenestene for video og TV-serier.

Knallgod bildekvalitet

Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Bildekvaliteten til TV-en er virkelig bra. Den er blant de bedre på lavere oppløsninger, og på høyoppløst materiale som fra Blu-ray leverer den i toppklasse.

Etter små justeringer gir TV-en deg et bilde som har naturlige farger, fantastisk dybde i bildet og en skarphet som er upåklagelig.

På raske panoreringer henger TV-en med. Det er kun på de værste sekvensene vi testet at TV-en fikk litt problemer. Hvis du er skikkelig kresen på akkurat dette punktet, vil for eksempel Plasma-TV-en Panasonic TX-P55VT50Y trolig være et godt alternativ.

TV-en gir deg også en god 3D-opplevelse, med god dybde i bildet og uten noen uønskede effekter. Det leveres to sett med oppladbare 3D-briller sammen med TV-en, slik at flere kan få gleden av 3D.

Alt i alt er dette en TV som leverer på flere punkter. Fantastisk bildekvalitet, godt med tilkoblingsmuligheter og en flott design. Den har riktig nok noen få punkter som trekker litt ned, men vi mener disse ikke drar altfor mye ned på helheten. Vi har derfor ikke noen problemer med å anbefale denne modellen.

+ Ypperlig bildekvalitet
+ Godt med tilkoblingsmuligheter
+ Smarte løsninger med fjernkontroll og fot
+ 3D-opplevelsen


- Blank skjerm som reflekterer
- Nettløsning mangler bedre strømmingsløsninger
- Dårlig Innsynsvinkel

Finn beste pris på Philips 55PFL8007T/12 i Prisguide.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Philips 55PFL8007T/12 på Hardware.no »

Alternativer

Denne modellen vil nok kunne konkurrere med de bedre TV-ene som er på markedet i dag. Alternativer som ligger i samme prisklasse er for eksempel Samsungs designbombe, UE55ES8005 eller Panasonics Plasma-konge, 55VT50Y. Samsung vil konkurrere godt på funksjonalitet og bildekvalitet, mens Panasonic vil kjempe med bildekvalitet og responstid.

Hvis du har et litt strammere budsjett, så er Sony KDL-55HX855 absolutt en TV som bør vurderes.

annonse