Til hovedinnhold

Apples NFC-planer avslørt

Joda, de skal lansere betalingsløsning.

Apple

Mange har trodd at Apple lå an til å droppe betalingsløsninger via NFC, etter hvert som selskapet har drøyd med å offentliggjøre planer i den retning.

Langsomt og i små porsjoner har detaljer om Passbook og iBeacon lekket ut og gitt oss et bilde av hvilken retning Apple har tenkt seg i, uten at det endelige målet har vært klart.

Torsdag ble det imidlertid oppdaget en patentsøknad fra Apple som omhandlet sikker, trådløs betaling basert på dagens mobilteknologi.

I patentsøknaden beskrives det en metode der brukeren kobler seg til et kasseapparat eller lignende ved hjelp av for eksempel NFC eller iBeacon, for så å koble seg til en server ved hjelp av en annen trådløsteknologi, som for eksempel Wi-Fi eller Bluetooth, for å fullføre transaksjonen.

Apple har tidligere vist større interesse for Bluetooth enn NFC. Med større rekkevidde og høyere båndbredde har Bluetooth muligheter for å overføre større datamengder og mer avanserte sikkerhetsprotokoller.

Apples fingeravtrykksteknologi kan bli brukt til å godkjenne betalingstransaksjoner.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Kan bety betalingsgjennombrudd

For å unngå at sensitive kredittkortdata overføres via Bluetooth eller Wi-Fi til en server i butikken, og slik kan snappes opp av andre underveis, foreslår Apple at integrert maskinvare i telefonen skal skape et alias for brukerens betalingsinformasjon, som så sendes til serveren sammen med en delt, hemmelig krypteringsnøkkel.

Patentspråket beskriver et sikkert element som ligner på den sikre enklaven som sikrer fingeravtrykksinformasjonen på iPhone 5S mot uønsket innsyn. Denne kan potensielt modifiseres til også å inneholde betalingsinformasjon.

Teoretisk sett vil også Apple kunne bruke fingeravtrykksfunksjonen i iPhone 5S til å autentisere betalingsprosesser.

En betalingsløsning som den skissert ovenfor vil også kreve endringer fra forhandlerne, i form av nye løsninger og ny maskinvare. Utbredelsen av løsningen vil blant annet avhenge av hvor villige forhandlerne er til å foreta disse investeringene, skriver Apple Insider.

Les mer: Apples iBeacon gir deg tilbud når du er i nærheten

Kilde: (Apple Insider)

annonse