Til hovedinnhold

–Apple har stilt seg selv på sidelinjen

Mister markedet for kontaktløs betaling ved å droppe NFC,
mener ekspert.

En dansk ekspert på betalingsteknologi mener Apple har satt seg selv fullstendig på sidelinja ved ikke å integrere NFC i sine mobiltelefoner.

Henning N. Jensen er partner i konsulentfirmaet PlusCon og omtales som ekspert på kortbetalingsteknologi. Han klør seg i hodet over Apples beslutning om å utelate NFC fra sine nyeste mobiltelefoner.

Nets, som driver Danmarks svar på Bankaxept, har annonsert at de vil lansere en løsning for mobilbetaling i løpet av 2013. Denne løsningen vil ikke virke med dagens iPhone-modeller.

NFC er en teknologi som overfører data trådløst på korte avstander. Her i Norge jobber blant andre Telenor og DnB med en løsning for betaling med mobiltelefonen. Foreløpig kommer ikke iPhone med denne teknologien.

Apple-NFC kan være rett rundt hjørnet

– Det kommer stadig flere Android-telefoner med NFC, mens Apple har gamblet og tapt hva NFC angår. NFC kommer til å spille en avgjørende for mobilbetaling, ikke bare i Danmark, men i hele verden, sier Jensen til Ingeniøren.

Jensen mener Apple er håpløst sent ute med å lansere sin betalingsteknologi. Foreløpig er teknologien ukjent, og da kan heller ikke butikkene tilpasse seg løsningene i fremtidige iPhones, hevder han.

Imidlertid har det lenge gått rykter om at Apple vil lansere støtte for NFC for iPhone. Mange var svært skuffet da iPhone 5 ble lansert uten NFC-støtte. Nå går imidlertid hardnakkede rykter om at Apple vil lansere neste generasjon iPhone med NFC og fingeravtrykksleser.

Det er ventet at Apple vil lansere to nye modeller av iPhone i løpet av første halvdel av september. NFC-ryktene har blant annet fått næring fordi Apple har søkt om patent på trådløs overføring av iTunes-innhold mellom mobiler via NFC eller tilsvarende teknologier. Apple har også fått innvilget patent på NFC-lignende teknologi tidligere.

En representant for norske Idex, et selskap som leverer fingeravtrykksteknologi, har uttalt at selskapet er glade for at det er Apple som er først uten med fingeravtrykksteknologi på mobilen, da Apple er kjent for brukervennlighet og grundig produkttesting.

(Kilde: Ingeniøren)

annonse