Til hovedinnhold

Slik skal Apple gi deg bedre mobilbatteri

Smart programvare skal forlenge batterilevetiden.

Shutterstock / 158607812

Ved hjelp av selvlærende teknologi, vil Apple sørge for at mobilbatteriene dine varer lengre i fremtiden, i hvert fall hvis man skal tro på patenstøknaden selskapet har sendt inn.

I patentsøknaden beskriver Apple teknologi som gjør at telefonen lærer seg dine brukervaner over tid, og optimaliserer batterikapasiteten deretter, også når bruken er ”mot normalt”.

Systemet vil også kunne hente informasjon fra appene dine, både om hvordan de brukes, og om hva du planlegger. Også informasjon fra sensorene på telefonen, posisjonsdata og trådløstilkoblingen vil bli samlet inn og tolket i jakten på optimal batterilevetid.

Hvis systemet for eksempel oppfatter en flyreise i kalenderen din og registrerer at du er på flyplassen, kan den forsøke å få batteriet til å vare til etter landing, selv om dette er lengre enn du ellers pleier å bruke telefonen før lading.

Stort irritasjonsmoment

Den nye løsningen vil kjøre i bakgrunnen hele tiden, uten at den kan skrus av eller oppdages. Apple påpeker derfor at det er viktig at batterioptimaliseringen ikke går utover brukeropplevelsen til de virkelig tunge iPhone-brukerne, de som er vant til å måtte lade telefonen flere ganger om dagen.

En undersøkelse fra 2013 viser at 37 prosent av mobilbrukerne mener dårlig batterikapasitet er deres største problem. Å forbedre batterikapasiteten uten å ende opp med store og klumpete telefoner, er en av de store utfordringene for alle mobilprodusenter. Dersom Apple lykkes med å og kundene en bedre brukeropplevelse gjennom det nye systemet, vil dette være et stort fortrinn for selskapet.

Batterisparingssystemet Apple beskriver i patentsøknaden, vil også virke på Mac og iPad, skriver BGR.com.

Batterilevetid har alltid vært viktig for mobilbrukerne. Inntoget av smarttelefoner med dertil energikrevende apper og skjermer, har gjort batterispørsmålet enda mer aktuelt enn tidligere. Batteri- og ladeteknologier er derfor noe alle mobilprodusenter jobber kontinuerlig med.

Les mer: Dette er viktig når vi kjøper mobil

Kilde: BGR

annonse