Til hovedinnhold

Derfor skrur Apple på Bluetooth etter oppdateringer

Ny løsning virker ikke uten.

Estimote

Mange skrur av Bluetooth for å spare strøm, i hvert fall hvis man ikke bruker trådløse Bluetooth-løsninger som håndfrisett eller billøsninger.

Men har du oppdatert iPhone-en din, og lagt merke til at Apple skrur på igjen Bluetooth etter at oppdateringen er ferdig? Det er en god grunn til dette, skriver Forbes.

Slik kan en iBeacon-sender se ut.Foto: Shopkick

Grunnen er antagelig Apples iBeacon-løsning. Dette er en ny trådløsteknologi som gjør det mulig å drive målrettet markedsføring mot kunder i form av rabatter og fordelsprogrammer. Løsningen baserer seg på Bluetooth 4.0 Low Energy (BLE).

Analytiker Greg Sterling i Opus Research sier til Forbes at han ikke visste at Apple skrudde på Bluetooth som standard, men er heller ikke overrasket.

– Det er en kritisk del av dette. Uten Bluetooth, så virker ikke iBeacons, sier Sterling.

– Bluetooth være på

Den amerikanske butikkjeden Macy's er allerede i gang med å teste ut iBeacon, kunne Slashgear.com rapportere før jul. Løsningen fungerer ved at kundene installerer en fordelsprogram-app på telefonen. Denne appen kommuniserer automatisk med en sender så snart kundene nærmer seg inngangsdøren. Når du åpner appen kommer det opp en oversikt over hvilke produkter du har likt i denne butikken tidligere, du vil kunne få tips om at du er i nærheten av et klesplagg du har favorittmarkert, eller få spesialtilbud eller mer informasjon om produkter.

Les mer om prosjektet: Apple iBeacon gir deg tilbud når du er i nærheten »

Ved hjelp av iBeacons – eller ShopBeacon som leverandøren Shopkick kaller det – kan du få informasjon og spesialtilbud på varer i nærheten.Foto: Shopkick

Med iOS 7.1-oppdateringen blir det enda vanskeligere å skru av iBeacon-funksjonaliteten. Ifølge 9to5Mac vil telefonen fortsette å detektere iBeacons, og varsle deg på låseskjermen, selv etter at du har avsluttet en iBeacon-app.

– Det er interessant å se hvordan iBeacons er i ferd med å bli en mye viktigere del av Apple-opplevelsen. Den nyeste iOS-oppdateringen utvider muligheten for apper til å innhente brukerens posisjon selv om appen ikke er oppe, sier Jules Polonetsky i Future of Privacy Forum til Forbes.

Sterling i Opus Research mener Apple har et forsprang på denne typen teknologi, og at en av fordelen er at løsningen er enkel å bruke for butikkene – og ikke forutsetter dyptgående tekniske kunnskaper. Ved å sørge for at Bluetooth alltid er på, vil det kunne hjelpe Apple med å oppnå en dominerende posisjon innenfor denne typen løsninger, mener han.

Det spekuleres også i om Apple vil bygge videre på iBeacon for fremtidige betalingsløsninger.

Les mer om iBeacon hos Amobil:
Denne lille dingsen kan endre hverdagen din » (Tek Ekstra)

(Kilde: Forbes, 9to5Mac, BGR.com)

annonse