Til hovedinnhold

Fire av fem NFC-dingser er en smarttelefon

Andelen smarttelefoner med NFC har økt sterkt i 2013.

Vids

Etter at teknologien mer eller mindre har stått på vent i flere år, ble NFC plutselig allemannseie i 2013. Nå viser det seg at mobiltelefoner med innebygget NFC er det vanligste stedet å finne teknologien. Mobiler utgjør nemlig fire av fem NFC-dingser på markedet.

Ifølge ABI Research har økningen i salg av mobiltelefoner med NFC vært på 129 prosent i 2013. Men, det er ventet at økningen i markedsandel ikke vil fortsette inn i 2014, ettersom NFC dukker opp på stadig flere steder, og i stadig mer tilbehør.

Les også:

Snart NFC i mer enn 500 millioner telefoner

Fra 80 til 60 prosent

ABI venter at dagens andel på 80 prosent vil ha sunket til 60 prosent i løpet av 2017, nettopp fordi NFC nå også vil bli vanlig i en rekke andre dingser og hjelpemidler, som høyttalere, kamera, skrivere, hvitevarer og i bilene våre.

Foreløpig skal NFC-andelen være aller høyest i mobiler på midten av prisstigen. Rundt halvparten av disse telefonene har NFC bygget inn. Noe av årsaken til at de dyreste modellene kommer svakere ut, heter Apple iPhone. Apple har nemlig ikke adoptert NFC i noen av sine produkter.

NFC tas i bruk - med eller uten Apple

Ifølge ABI Research har mange lagt stor vekt på Apples avgjørelse om å ikke kaste seg på NFC-bølgen. De påpeker likevel at de siste tallene viser at NFC nå er i ferd med å bli tatt opp i en stadig økende mengder produkter, og at det er vanskelig å se at trenden vil snu med det første.

At mange aktører nå står klare til å tilby betalingsløsninger gjennom teknologien, vil også holde interessen oppe gjennom 2014 og 2015, ifølge ABI.

Les også: – Apple har stilt seg selv på sidelinjen

(Kilde: cellular-news.com)

annonse