Nyhet

Norges Varemesse først med ny Apple-løsning

Tar i bruk Apples iBeacon for å gjøre det enklere å jakte på gode messetilbud.

Den trådløse løsningen iBeacon fra Apple bygger på Bluetooth Smart-teknologi og har mange bruksområder som vi utvilsomt vil får stifte bedre bekjentskap til i fremtiden.

I første omgang er det tilsynelatende butikker som synes å være mest interessert i løsningen, ettersom de kan tilby kundene sine bedre informasjon om produkter eller spesialtilbud. I USA var det butikkjeden Macy's som var først ut med å teste iBeacon.

Selv om det er Apple som står bak akkurat iBeacon, fungerer tjenesten også på Android-mobiler med Bluetooth Smart. iBeacon fungerer ved at det plasseres ut trådløse sendere rundt om kring i for eksempel butikker. En app på mobilen oppdager når du er i nærheten av en sender, og kan for eksempel gi deg tilbud på produkter i nærheten.

I en pressemelding skriver Norges Varemesse at de blir først i Norge med å lansere en iBeacon-løsning. Det skjer førstkommende helg, på Hagemessen 4.-7. april. Prosjektet er et samarbeid mellom Norges Varemesse og apputviklerne i Shortcut.

– Denne teknologien vil være med på å engasjere de besøkende når de kommer til Hagemessen denne helgen. Vi har plassert iBeacons hos syv av utstillerne våre, og når de besøkende er i nærheten av disse, vil kupongene med de gode tilbudene dukke opp på mobilen, sier salg- og markedsdirektør Tone Rydjord i Norges Varemesse.

Tilbud dukker opp i appen

I det de kaller "Tilbudsjakten" vil alle som har en app fra Norsk Varemesse, samt støtte for iBeacon/Bluetooth Smart på mobilen sin, få spesialtilbud når de nærmer seg ulike stands på messen.

Salgssjef i Shortcut, Ina Østensjø, sier i en pressemelding at iBeacon-teknologien gjør det enklere å skreddersy kommunikasjon som blir sendt ut.

– Dette er en unik måte å engasjere kunder på, og gir et stort potensiale for mobil shopping i 2014, sier Østensjø.

Last ned gratisappen Hagemesse til iOS eller Android

Derfor skrur Apple på Bluetooth etter oppdateringer
iBeaconvirker ikke uten » (Mobilen.no)

(Kilder: pressemelding)

Les også
– Apples nye plugger tar pulsen din
Les også
Slik er iBeacon
Les også
Derfor skrur Apple på Bluetooth etter oppdateringer
Les også
Apple bekrefter at de «jobber med noe nytt»
Les også
– Apple planlegger mobilbetaling
Les også
Apples NFC-planer avslørt
Les også
Apple iBeacon gir deg tilbud når du er i nærheten
annonse