Til hovedinnhold

Norges Varemesse først med ny Apple-løsning

Tar i bruk Apples iBeacon for å gjøre det enklere å jakte på gode messetilbud.

Den trådløse løsningen iBeacon fra Apple bygger på Bluetooth Smart-teknologi og har mange bruksområder som vi utvilsomt vil får stifte bedre bekjentskap til i fremtiden.

I første omgang er det tilsynelatende butikker som synes å være mest interessert i løsningen, ettersom de kan tilby kundene sine bedre informasjon om produkter eller spesialtilbud. I USA var det butikkjeden Macy's som var først ut med å teste iBeacon.

Selv om det er Apple som står bak akkurat iBeacon, fungerer tjenesten også på Android-mobiler med Bluetooth Smart. iBeacon fungerer ved at det plasseres ut trådløse sendere rundt om kring i for eksempel butikker. En app på mobilen oppdager når du er i nærheten av en sender, og kan for eksempel gi deg tilbud på produkter i nærheten.

I en pressemelding skriver Norges Varemesse at de blir først i Norge med å lansere en iBeacon-løsning. Det skjer førstkommende helg, på Hagemessen 4.-7. april. Prosjektet er et samarbeid mellom Norges Varemesse og apputviklerne i Shortcut.

– Denne teknologien vil være med på å engasjere de besøkende når de kommer til Hagemessen denne helgen. Vi har plassert iBeacons hos syv av utstillerne våre, og når de besøkende er i nærheten av disse, vil kupongene med de gode tilbudene dukke opp på mobilen, sier salg- og markedsdirektør Tone Rydjord i Norges Varemesse.

Tilbud dukker opp i appen

I det de kaller "Tilbudsjakten" vil alle som har en app fra Norsk Varemesse, samt støtte for iBeacon/Bluetooth Smart på mobilen sin, få spesialtilbud når de nærmer seg ulike stands på messen.

Salgssjef i Shortcut, Ina Østensjø, sier i en pressemelding at iBeacon-teknologien gjør det enklere å skreddersy kommunikasjon som blir sendt ut.

– Dette er en unik måte å engasjere kunder på, og gir et stort potensiale for mobil shopping i 2014, sier Østensjø.

Last ned gratisappen Hagemesse til iOS eller Android

Derfor skrur Apple på Bluetooth etter oppdateringer
iBeaconvirker ikke uten » (Mobilen.no)

(Kilder: pressemelding)

annonse