Til hovedinnhold

– Apple planlegger mobilbetaling

Wall Street Journals kilder hevder Apple er godt igang med forberedelsene.

Selv om Apple har valgt å ikke støtte NFC i sine mobiltelefoner, har de allerede fått på plass en del andre elementer som kan brukes til mobilbetalingsløsninger. Med lanseringen av iPhone 5S kan de verifisere identiteten din med fingeravtrykk, og selskapet har også lagret kredittkortinformasjon til et stort antall brukere for musikk-, app- og videokjøp via iTunes. I tillegg har de en løsning som heter iBeacon, som lar butikker sende tilbud direkte til kundenes mobiltelefoner når de er i nærheten.

Nå skal Apple være i full gang med å få på plass de siste tingene før de kan begynne å håndtere betaling også for fysiske varer og tjenester, skriver Wall Street Journal.

Eddy Cue, Senior Vice President, Internet Software and Services, Apple.Foto: Apple

Ifølge avisens kilder har Apples iTunes- og App Store-sjef Eddy Cue og en av toppsjef Tim Cooks nærmeste medarbeidere vært i møter med ulike aktører i bransjen for å diskutere muligheten for mobilbetaling.

I tillegg har Apple gitt tidligere sjef for Apples online-butikker, Jennifer Bailey, en ny rolle for å bygge opp en egen avdeling for mobilbetaling hos Apple, ifølge tre personer som skal ha kjennskap til planene. Minst fem andre kjente toppsjefer innenfor betalingsbransjen skal ha blitt kontaktet i forbindelse med stillingen, før Apple bestemte seg for å gi Bailey jobben.

Apple ønsker ikke å kommentere påstandene overfor Wall Street Journal.

Enormt potensiale

Apple har 575 millioner registrerte brukere i iTunes, og har solgt rundt 375 millioner iPhone-mobiler de siste fem årene. Det betyr at potensialet innenfor mobilbetaling bør være enormt.

– Apple er absolutt den sovende kjempen i mobilbetalings-verdenen. De har muligheten, men de har bare ikke klart å knytte alt sammen, sier Denee Carrington i Forrester Research til Wall Street Journal.

Mye tyder på at kjempen er på vei til å våkne opp fra dvalen. For et par uker siden dukket det opp en patentsøknad hvor det ble beskrevet en metode hvor brukeren kobler seg til et kasseapparat eller lignende ved hjelp av for eksempel NFC eller iBeacon, for så å koble seg til en server ved hjelp av en annen trådløsteknologi, som for eksempel Wi-Fi eller Bluetooth, for å fullføre transaksjonen.

Les mer om dette her: Apples NFC-planer avslørt »

(Kilde: Wall Street Journal)

Les også
Knallhard kamp om toppspillene
Les også
Norges Varemesse først med ny Apple-løsning
Les også
Adobe satser mobilt
Les også
Derfor skrur Apple på Bluetooth etter oppdateringer
Les også
Nå kan du betale burgeren din med mobilen
Les også
Vidundermaterialet grafén kan gi sikrere Wi-Fi
Les også
Apple bekrefter at de «jobber med noe nytt»
Les også
Apples NFC-planer avslørt
Les også
Spår vekst for Apple i bedriftsmarkedet
Les også
Apple iBeacon gir deg tilbud når du er i nærheten
Les også
Disse slåss om din mobile lommebok
annonse