Til hovedinnhold

Apple fikk innvilget patent på NFC-kopi

Minner om Samsungs dataoverføringstjeneste S-Beam.

Amobil/Apple Insider

I 2009 leverte Apple inn en søknad til patentkontoret om en løsning som gikk ut på trådløs dataoverføring mellom enheter, eksempelvis en Mac og en iPhone, eller Apple TV og en iPod. Near Field Communication (NFC) er oppgitt som primær overføringsteknologi, men patentet åpner også for å bruke andre overføringsteknologier, ifølge Apple Insider.

Det 84 sider lange patentdokumentet beskriver en tjeneste som ligner veldig på Samsungs S-Beam-teknologi, som igjen bygger på Googles Android Beam. Forskjellen er at S-Beam oppretter en spesiell trådløs tilkobling ved overføring av filer. Dette igjen ligner på Apples nylig patenterte løsning, men Apple spesifiserer i tillegg at en lang rekke filer, deriblant lydfiler, skal kunne overføres.

Foto: Apple Insider

Ingen Apple-produkter med NFC

Det komiske er at Apple produkter i dag ikke har støtte for NFC. Ikke iPhone, ikke iPad eller iPod, og heller ikke Apples datamaskiner. Da patentkravet ble sendt inn, altså for fire år siden, var det mye usikkerhet rundt satsningen på NFC i USA. I Asia var det ifølge Apple Insider mer utbredt både i 2009 og nå.

Hvilke konsekvenser patentinnvilgelsen kan få er foreløpig uvisst. Apple kan neppe kreve at for eksempel Samsung må betale for å bruke sin S-Beam-teknologi i USA, men kanskje har Apple sikret seg litt bedre mot krav den andre veien dersom de skulle lansere en lignende løsning.

NFC er en funksjon flere har etterlyst på Apple iPhone, og med dette patentet kan det kanskje være rom for det i kommende epleprodukter.

Les også: Snart har mer enn 500 millioner telefoner NFC

(Kilder: Apple Insider)

annonse