Til hovedinnhold

Google lanserer betalingskort

Lei av å vente på NFC?

Google lanserer nå et betalingskort knyttet til selskapets Wallet-app som gjør at du med penger fra Google Wallet kan ta ut penger i minibank og betale i fysiske butikker.

Kortet kan brukes overalt der de aksepterer Mastercard. Med det kommer Google enda lengre inn i den verdikjeden som tradisjonelt har vært forbeholdt bankene.

Dette er enda et skudd for NFC-baugen, etter at Google i august bestemte seg for å skru av NFC for kundekortene i Google Wallet. Dermed måtte brukerne gå tilbake til kundekort i plast, mens de fortsatt kunne betale via NFC.

Kun for amerikanske kunder

Det nye Google-kortet har bare magnetstripe, ikke chip, og vil i første omgang bare bli tilgjengelig for amerikanske kunder. Du må fortsatt overføre penger fra bankkontoen til Google Wallet, noe som innebærer et gebyr på 2,9 prosent.

Fordelen med Google Wallet er imidlertid at du kan overføre penger til alle som har en Gmail-konto. Med kortet kan du dermed bruke disse pengene direkte i butikken, selv om butikken ikke har NFC, i stedet for å ta turen innom banken.

Med dette gjør Google løsningen mindre avhengig av NFC, ved at den fungerer også med vanlige betalingsterminaler. Samtidig blir det lettere å bruke pengene fra Google Wallet. Om dette har noen betydning for Googles satsing på NFC vites ikke, men kan i hvert fall tyde på at Google ikke syns utrullingen til brukerstedene går fort nok.

Les mer: Apple iBeacon gir deg tilbud når du er i nærheten

Kilde: (Mobile marketing Magazine)

annonse