Til hovedinnhold

Dette er tidenes mest populære mobiltester

Husker du disse telefonene?

Amobil.no

Mobiltestene har alltid vært det desidert mest populære stoffet på Amobil.no. Vi har som ambisjon at vi skal teste alle de viktigste mobiltelefonene på markedet: Samtlige toppmodeller og de aller, aller fleste telefoner i mellomklassen og budsjettklassen.

Her finner du alle mobiltestene »

Den desidert mest leste artikkelen på Amobil.no i år, er testen av Samsung Galaxy S4 – som til nå har mer enn 255 000 sidevisninger og er lest av 141 000 unike brukere. Men dette er ingenting sammenlignet med de testene som har blitt aller mest lest de siste årene.

Noen av de mest populære mobiltestene fortsetter å tiltrekke seg lesere i månedsvis etter at testen ble publisert første gang, og det er spesielt Samsung-modellene som ser ut til å ha en ekstra stor tiltrekningskraft.

Dette er tidenes mest leste tester på Amobil.no:

10. Sony Ericsson Xperia Arc

Xperia Arc var med sine 8,7 millimeter en av de tynneste mobiltelefonene da den kom på markedet. Siden vi publiserte vår test i april 2011 har testen generert 297 000 visninger.

Denne Android 2.3-telefonen var ikke bare pen å se på, med en svak buet rygg som ga den et helt spesielt særpreg. Den fikk også mye skryt for sin 4,2 tommer store skjerm med Sony Bravia-teknologi, samt et veldig godt kamera.

Les testen av Sony Ericsson Xperia Arc »

9. Samsung Galaxy S

Denne Android-mobilen fra Samsung har solgt mer enn 25 millioner enheter siden den ble lansert våren 2010. Vår test fra juli samme år har hatt 298 000 visninger.

Telefonen etterfulgte Samsung Galaxy, som var den råeste Android-mobilen på markedet da den kom. Med en 4-tommers Super-AMOLED-skjerm med 480 x 800 punkters oppløsning og en slank design var dette en telefon som var et veldig godt – og rimeligere – alternativ til Apples iPhone 4, som kom samme år.

Les testen av Samsung Galaxy S »

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

8. Sony Xperia Z

Så var vi kommet til 2013. Sony har for lengst kvittet seg med Ericsson, og begynt å lansere mobiltelefoner med en helt ny design. De hadde også begynt å spesialisere seg på vanntette mobiltelefoner som også er pene å se på.

Da vi testet Sony Xperia Z i februar 2013 var dette den beste mobiltelefonen på det tidspunktet. Telefonen er fortsatt helt i toppsjiktet – sammen med Samsung Galaxy S4, men er slått av Sonys egen nykommer Xperia Z1. En fantastisk 5-tommers skjerm med Full HD-oppløsning, vanntett design og meget gode spesifikasjoner gjør dette til en sikker vinner. Testen fikk 311 000 visninger.

Les testen av Sony Xperia Z »

7. Sony Ericsson W995

Med overskriften «Kongetelefon!» er det kanskje ikke så rart at testen av Sony Ericsson W995 genererte mer enn 323 000 sidevisninger. Da testen ble publisert i september 2010 var dette Sony Ericssons underholdningsflaggskip – og som musikkspiller var det ingen av konkurrentene som var i nærheten. Når telefonen også hadde suveren byggekvalitet og et veldig godt 8-megapikselkamera, satt superlativene ganske så løst hos oss da vi testet den.

Senere ble W995 også kåret til Årets mobiltelefon og Årets musikktelefon av oss.

Les testen av Sony Ericsson W995 »

6. HTC Desire

Med 325 300 visninger seiler HTC Desire opp på 6. plass blant tidenes mest leste tester på Amobil.no. Den første smartmobilen i HTC Desire-serie ble veldig godt mottatt både hos oss og i utenlandske medier. Vi publiserte vår test den 4. mai 2010.

HTC Desire lignet mye på Googles første Android-mobil, Nexus One, som også var produsert av HTC. Den kom med en 3,7-tommers AMOLED-skjerm med oppløsning på 480 x 800 punkter, og med operativsystemet Android 2.1 med HTCs egne Sense-menyer på toppen. – Denne telefonen er råere enn Googles egen, konkluderte vi med i vår test.

Les testen av HTC Desire »

5. LG Viewty KU990

Den første iPhone-en hadde nettopp kommet, og interessen for tastaturløse mobiltelefoner med stor berøringsskjerm begynte å ta seg opp. – Her er telefonen for de som liker iPhone, men vil ha skikkelig fem megapikslers kamera, skrev vi da vi publiserte testen av LG KU990 i desember 2007. Testen fikk 325 500 visninger.

I likhet med iPhone hadde nemlig denne mobilen en skjerm som dekket nesten hele fronten på telefonen. Med en størrelse på bare 3 tommer var den riktignok knøttliten i forhold til det vi er blitt vant med i dag. Dette er også før Android-æraen, så telefonen kom med et proprietært brukergrensesnitt, men du kunne kjøre Java-apper på den.

Kameraet i telefonen kunne måle seg med det som den gangen var kamerakongene, Nokia N95, Sony Ericsson K850i og Samsung G600.

Les testen av LG Viewty KU990 »

Foto: Nokia

4. Nokia N82

Og så var vi endelig over i den virkelige retroavdelingen. Testen av Nokia N82 har fått 337 000 visninger siden den ble publisert den 11. desember i 2007.

Nokia N82 var oppfølgeren til N95, en av de mest avanserte smartmobilene på den tiden. N82 ble lansert i 2007, samme år som den første iPhone-en fra Apple kom. Men i likhet med de fleste andre smartmobiler på den tiden, hadde ikke N82 noen touchskjerm – men et alfanumerisk tastatur og knapper for å navigere i Symbian-menyene på skjermen.

N82 hadde ett av de beste mobilkameraene i noen telefon i 2007, med en oppløsning på fem megapiksler og skikkelig blits i stedet for fotolys. – Under det grå skallet finner du en muskelpakke som sender N82 rett opp på tronen som markedets mest komplette mobiltelefon, skrev vi i vår test.

Les testen av Nokia N82 »

Foto: Amobil.no

3. Samsung Galaxy S III

Etter flere måneder med rykter, dukket endelig etterfølgeren til Samsung Galaxy S II opp utpå vårparten i fjor. Mer enn 212 000 har lest artikkelen, som har fått 343 000 sidevisninger siden den ble publisert den 25. mai 2012.

Med Galaxy S III gjorde Samsung ganske store endringer i designen sammenlignet med S II. Den nye telefonen fikk mer avrundede kanter, og skjermstørrelsen økte fra 4,3 til 4,8 tommer. Prosessoren hadde også fått en kraftig oppdatering. Vi konkluderte i vår test med at Samsung antagelig fikk beholde posisjonen som markedets beste mobiltelefon en liten stund til.

Les testen av Samsung Galaxy S III »

2. Huawei U8800

– Ingen annen Android-mobil gir deg så mye for pengene som Huawei U8800, skrev vi i vår test av telefonen i februar 2011. Også våre lesere må ha hatt sansen for denne rimelige Android-mobilen, for godt over 200 000 har lest artikkelen – noe som har generert nesten 380 000 sidevisninger.

U8800 kostet under 2700 kroner da den kom, men var likevel ikke så veldig mye tregere enn mange av toppmodellene til konkurrentene. En 800 MHz Qualcomm Snapdragon Scorpion-prosessor med én kjerne imponerer neppe noen i dag – men for to og et halvt år siden var dette slettes ikke verst i en mellomklassemobil. Når den i tillegg hadde en god skjerm og et bra kamera, er det ikke så rart vi ga den vårt Anbefalt-stempel.

Les testen av Huawei Titan U8800 »

1. Samsung Galaxy S II i9100

Med nesten 540 000 lesere (unike brukere) og 760 309 sidevisninger siden testen ble publisert den 9. mai 2011, er Samsung Galaxy S II-testen i særklasse den mest leste artikkelen noensinne på Amobil.no.

Da Samsung Galaxy S II ble lansert i februar 2011 var den med sine 8,5 millimeter en av de tynneste smartmobilene på markedet. Telefonen hadde spesifikasjoner som overgikk alle andre telefoner på lanseringstidspunktet, og selv to og et halvt år senere er Galaxy S II faktisk en helt OK mobiltelefon. Telefonen fikk terningkast seks hos oss, og utenlandske medier var også full av lovord.

Les testen av Samsung Galaxy S II »

Har du hatt noen av disse, og hvilken er din favorittmobil? Del gjerne med oss i forumtråden under artikkelen.

annonse