Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung Galaxy S II i9100 (S2)

Smartmobil på grensen til det perfekte

Med Galaxy S2 i9100 er Samsung atter kongen på haugen.

Design, skjerm og menyer

Denne mobilen har en imponerende skjerm, rask prosessor og grafikkprosessor og mye arbeidsminne, samtidig som den er tynn og lett. Hils på Samsungs nye toppmodell.

Galaxy S II har en 1,2 GHz ARM Cortex-A9-prosessor med to kjerner. En Mali-400MP grafikkprosessor sørger for at grafikken kan skaleres og roteres i rekordfart, mens et arbeidsminne på 1 GB blant annet gjør det mulig å kjøre mange prosesser samtidig uten at telefonen blir merkbart tregere.

Superskjerm

Skjermen måler 4,3 tommer diagonalt, og har en oppløsning på 480 x 800 punkter. Det er samme skjermstørrelse og oppløsning som HTC Desire HD. Men skjermen på Samsung Galaxy S II er en såkalt Super AMOLED Plus-skjerm. Det finnes de som sverger til LCD, som har en litt annen pikseloppbygging, og følgelig tettere punkter enn AMOLED. Vi har sett alt som finnes av mobilskjermer og er ikke i tvil; denne skjermen er best.

Skjermen på Galaxy S II er dekket av et glass av typen Corning Gorilla Glass som skal forhindre at den blir oppskrapet eller ripet når du går med mobilen i lommen. Vi gav den en runde med en brukket binders, men klarte ikke å risse inn navnet vårt i glasset over skjermen. Vi trykket temmelig hardt med det skarpeste punktet på bindersen, men det var nytteløst.

Design

I tillegg til å være rask og ha god skjerm, så utmerket telefonen seg med sin design. Nå er det ikke til å stikke under en stol at Galaxy S II er en stor flat mobiltelefon med en nesten firkantet sort overflate. Over skjermen finnes en smal høyttalerspalte og Samsungs merkenavn i sølvfarge. Under skjermen er det en nesten firkantet tast med en tynn sølvramme. Fronten er stilren og fin, men ikke veldig spennende. Det som gjør at designen på S II så spesiell, er tykkelsen. Hele telefonen er nemlig ikke mer enn 8,5 millimeter tykk. Det gjør denne modellen til den tynneste smartmobilen på det norske markedet.

Telefonen har en smal ramme i mørkt metall rundt glasskanten og et par millimeter ned på siden av telefonen. Resten av chassiset er i plast. Bakdekselet har en overflatestruktur som får telefonen til å ligge godt i hånden. Kameraet bygger litt ut, og er omgitt av en smal sølvramme med samme fasong som betjeningstasten på fronten.

På toppen av mobiltelefonen er det en 3,5 millimeter utgang for lyd. På venstre side har telefonen en vippetast for volum, mens den på høyre side har en hovedstrømbryter.

I bunnen av telefonen er det en MicroUSB-port. Denne har fått en del nye egenskaper. Blant annet er det mulig å hente ut videosignal til HDMI via en overgang, eller når telefonen står i en dokkstasjon. Dokk og HDMI-overgang er tilleggsutstyr som ikke følger med i salgspakken.

På fronten skimtes også kameraet som blant annet kan brukes til videochat over Google Talk. Dette kameraet kan ta bilder med 2 megapiksler oppløsning, mens bakkameraet tar bilder med opp til 8 megapiksler oppløsning.

Brukergrensesnitt og menyer

Brukergrensesnittet på Samsung Galaxy S II er det beste vi har sett på en Android-mobil til nå. Ikke bare er det enkelt å forstå, men den raske responsen gjør det lekende lett å hoppe mellom applikasjoner. Skjermen reagerer svært presist når vi taster eller stryker på den. Og det er enkelt å tilpasse menyene. Før du gjør dine egne valg, har telefonen sju startskjermer. På første startskjerm finnes en klokke- og vær-widget, i tillegg til et søkefelt der du kan søke på Google uten å måtte starte nettleseren først.

På forsiden finnes også fire ikoner (Gmail, Google Talk, Market og Maps), i tillegg til fire faste ikoner som blir stående selv om du bytter til en annen startskjerm. Disse er snarveier til telefon, kontakter, meldinger eller programmer.

Skjermbildet som dukker opp til høyre for startskjermen har en nyhetsleser fra Associated Press og en oversikt over e-posten du har mottatt nylig. Den neste startskjermen viser en lysbildewidget, finansinformasjon fra Yahoo, og en oversikt over bokmerkene i nettleseren din. Her finnes i tillegg snarveier til de fire områdene Music Hub, Game Hub, Readers Hub og Social Hub.

Music Hub gir deg tilgang til en musikktjeneste, Game Hub til spill, Readers Hub til aviser, nettbokhandel og tidsskrifter, mens Social Hub gir deg tilgang til e-post og de sosiale nettverkene du ønsker å knytte til telefonen.

De fire neste startskjermene er tomme, så her er det opp til deg å legge til de funksjonene eller programmene som du ønsker å ha rask tilgang til.

På Galaxy S II kan du også endre rekkefølgen på ikonene i programmenyene, og du kan samle grupper av ikoner i egne mapper. Dette gir god mulighet for individuell tilpasning. Menysidene er for øvrig plassert side om side, slik at du kan sveipe mellom dem med fingerstrøk. Dette er en fordel fremfor menyer der alt er plassert alfabetisk på en stor og side der du må la deg nedover til programmet du vil åpne.

Samsung har også lagt til noen nye funksjoner basert på sensorene i telefonen. Legger du en finger på hver side av skjermen kan du zoome inn eller ut ved å vippe på telefonen. Dette fungerer svært ba. To raske slag på toppen av telefonen aktiverer talesøk. Vi slo to ganger og sa "Ring Mobilsvar", hvorpå samtalen ble koblet opp. Men flere ganger slet telefonen også med å forstå hvilke kommandoer vi forsøkte å gi.

Du kan også dempe ringelyden ved å snu telefonen.