Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Test

Sony Ericsson W995

Design og brukervennlighet

Oppdatert:Vi har blitt gjort oppmerksom på at det støydempende hodesettet ikke lenger følger med i salgspakken. Dette er selvfølgelig et minus, og du bør høre med din forhandler om du kan få med et slikt hodesett da det er en av de store fordelene til denne telefonen.

W995 er Sony Ericssons nye flaggskip på underholdningsfronten. Her finner du det meste av funksjoner og moro stappet under et lekkert skall. Ikke overraskende med tanke på navnet, Sony Ericsson bruker som kjent stort sett en tresifret modellangivelse, og når tallet er 995 skjønner du at her er vi omtrent på topp.

W995 har en nær perfekt størrelse og trenger ikke skjemmes uansett selskap.
Det er enkelt å føle seg frem over tastaturet.

Fin og funksjonell

Med W995 har Sony Ericsson virkelig gjort hjemmeleksen sin. Her har de klart å kombinere stor skjerm, gode taster og en drøss funksjoner med et lekkert og passe omfangsrikt ytre.

Ved første øyekast kan W995 forveksles med en krympet Nokia N95. Den er også noen viktige millimeter mindre den litt lubne kameratelefonen Sony Ericsson C905.

Det gode førsteinntrykket holder seg når du begynner å bruke W995. Overflater i børstet stål og en passe stram skyvemekanisme gir inntrykk av solid kvalitet.

Endelig gode taster!

Sony Ericsson har en broket historie hva gjelder brukervennlige tastesett. W995 er har heldigvis langt bedre taster enn den gjengse Sony Ericsson-telefon, ja faktisk er tastesettet meget bra. Responsen er god, tastene har brukbar størrelse og de er også godt adskilt. Sannsynligheten for å trykke feil er derfor minimal, og du kan dytte ut tekstmeldinger i en rasende fart om du skulle føle for det.

Det eneste vi kan pirke på angående tastene, er volumtasten på siden av telefonen. For det første er det i overkant mange taster på høyre side av telefonen, og volumtasten er også i minste laget. Dette gjør det kronglete å justere volumet under samtale.

Litt jåleri

Øverst bak på telefonen sitter det noe som vel best betegnes som en liten dings. Denne kan du vippe ut slik at telefonen står skråstilt av seg selv når du setter den fra deg. Ifølge reklamen skal dette blant annet gjøre det enklere å vise frem bilder og film, men vi opplevde dette ministativet mest som en gimmick.

Å samle en stor forsamling for å se på bilder eller video på en 2,6 tommers skjerm er neppe det du kommer til å gjøre til daglig, men det skal sies at stativet ikke er så veldig i veien, og noen vil helt sikkert også ha glede av det.

Strøkne menyer

Menyene til Sony Ericsson har fungert bra i mange år. De er enkle å bruke og har godt med funksjoner til daglig bruk.

Et relativt ferskt innslag i menyene er muligheten for såkalt trådet sms. Dette finner du blant annet på Iphone og endel HTC-telefoner. Med dette blir melidnger til og fra samme person samlet i en tråd, eller samtale om du vil. Resultatet er en vesentlig mer oversiktlig innboks, samt at det blir enklere å holde orden på hva man faktisk har snakket med en person om.

Mer lesestoff om menyene finner du blant annet i vår test av C905.

Stappfull salgspakke

Det medfølgende tilbehøret til W995 er nær komplett. Alt du trenger for å bruke den som en fullverdig musikktelefon følger med. Du trenger for eksempel ikke kjøpe ekstra minnekort med det aller første, som standard følger det nemlig med et minnekort på 8 GB.

Det mest spennende blant tilbehøret er allikevel uten tvil hodetelefonene. Hodetelefonene er nemlig aktivt støyreduserende. Det vil enkelt forklart si at de utligner støyen rundt deg slik at du kan nyte musikken din i fred og ro.

Og det fungerer. Sitter du på buss eller fly og aktiverer støydempingen, forsvinner bakgrunnstøyen i stor grad. Du bruker ikke lang tid til å venne deg til roen hodetelefonene gir, og det er en nedtur å ta dem av og oppdage hvilken dur av bakgrunnsstøy du blir omgitt av når du er ute og reiser.

Som om ikke det var nok er hodetelefonene også svært behagelige å ha på seg. De er av typen til å dytte inn i øret, men har også en slags "tallerken" som sitter ytterst i øret og gjør at du kan ha dem på i lang tid uten å få vondt i ørene.

Her er den komplette listen over tilbehøret som følger med:

  • W995
  • Batteri
  • Lader
  • Støydempende hodesett
  • Datakabel
  • Minnekort
  • Kortleser
  • Bruksanvisning
  • CD med programvare
  • Nakkebånd