Til hovedinnhold

Dell vurderer «ha-på-teknologi» etter svikt i PC-salget

Kommer det en smartklokke fra en av verdens største PC-produsenter?

Dell, CC-Attribution

PC-produsenten Dell sliter om dagen, og vurderer nå ifølge The Guardian å gå inn i markedet for såkalte «wearable devices» – eller ha-på-dingser, om du vil. Det er Dells viseadministrerende PC-direktør Sam Burd som sier dette til avisen.

Les også: Dell varsler PC-ens død

Teknologiske duppeditter til å ha på seg, som smartklokker og smartbriller, ventes å bli et kjempemarked de neste årene. Google har allerede flere tusen som tester de Android-baserte smartbrillene Google Glass, Sony og Pebble har lansert smartklokker, Samsung har annonsert en smartklokke, og det går også rykter om at Apple kommer til å lansere en «iWatch» senere.

– Vi har noen utfordringer når det gjelder kostnader, og hvordan man skal gjøre det til en virkelig god brukeropplevelse. Men det som er interessant, er at datamaskinene blir stadig mindre. Å ha en klokke på armen, det er ganske interessant og ganske tiltalende, sa Burd til The Guardian.

Fortsatt behov for PC-er

Dell har planer om å ta selskapet av børs, og etter hvert som PC-salget stadig har sunket har selskapet begynt å se seg om etter andre inntektskilder. Burd tror det fortsatt vil være behov for PC-er, men at behovet for mobile enheter vil bli virkelig stort.

– Antallet enheter per person eksploderer. Vi har ikke annonsert noe innenfor «wearable devices» ennå, men vi vurderer den typen teknologi, sa Burd.

Juniper Research konkluderte i en rapport i fjor høst at markedet for ha-på-dingser vil være verdt over 1,5 milliarder dollar i 2014 – og at denne typen produkter vil få sitt virkelig store gjennombrudd samme år.

Les også: – Ha-på-dingser kommer for fullt

(Kilde: The Guardian)

annonse