Til hovedinnhold

– Dette blir prisen på Google Glass

Smartbrillene blir trolig langt billigere enn de er i dag.

Google

Deltakerne i Googles Explorer-prosjekt måtte betale hele 1500 dollar, nesten 9000 kroner, for å få sitt eget utviklereksemplar av Google Glass. Det samme måtte de som fikk invitasjon til å kjøpe smartbrillene fordi de kjente en eksisterende bruker.

Den prisen vil sannsynligvis være altfor høy den dagen produktet kommer i salg i butikkene. Men hva er Google Glass egentlig verdt? Nå er både en kinesisk markedsanalytiker og det amerikanske nettstedet Phandroid.com, som har testet brillene, enige om hva prisen bør ligge på.

Skjermkomponent til 35 dollar

Ifølge China Post anslår analysebyrået Topology Research Institute at Google Glass vil få en utsalgspris på 299 dollar – 1750 kroner – når dingsen kommer i salg for allmenheten. Overslaget er basert på at smartbrillenes skjermkomponent trolig vil koste 30-35 dollar å produsere, og at dette også vil være den største utgiften for Google. Analysebyrået kommer også med en særdeles forsiktig spådom rundt "ha på-dingser," eller hva man skal kalle dem, sett under ett:

"Vi tror "wearable devices" møter den første vekstbølgen de nærmeste ett- til tre årene, på grunn av de nyskapende funksjonene, og at at vil deretter får oppleve en rask vekst i neste fase, når markedet modnes", sier analytiker Jason Tsai fra Topology Research Institute til China Post.

Phandroid: – Enig!

Vår kilde til saken, Phandroid.com, har sitt eget eksemplar av Google Glass, og har testet smartbrillene i flere måneder. Ifølge redaktør Chris Chavez stemmer dette prisoverslaget svært godt med deres egne betraktninger. Chavez har tidligere uttalt at salgsprisen neppe kan bli mer enn 300 dollar hvis dette skal bli en suksess.

Den offisielle utsalgsprisen får vi kanskje vite om ikke lenge, ettersom en lansering til massene ifølge ryktene vil finne sted før nyttår. Hva prisen blir i Norge er imidlertid ikke godt å si.

Les også: – Ha på-dingser kommer for fullt

(Kilder: Phandroid.com, China Post)

annonse