Til hovedinnhold

Dell varsler PC-ens død

Mobile produkter blir stadig viktigere.

PC-salget minsker. Nå har den store elektronikkprodusenten Dell kommet med en rekke advarsler i forbindelse med at selskapet er i ferd med å gå av børs.

«Stadig fallende inntekter i PC-markedet, og usikkerhet om eller når denne trenden vil stoppe» er det første punktet i Dells dommedagsliste, som ble gitt via amerikanske Security and Exchange Commission, en statlig organisasjon som holder tilsyn med finansaktiviteter og børs.

Dell peker også på vansker med å forutse markedet, og at analytikere har måttet nedjustere målene flere ganger i løpet av fjoråret. I tillegg pekes det på et massivt prispress, og at kjøperne er på vei bort fra de aller dyreste premium-produktene.

Mobilprodukter tar over

Analytikere har den siste tiden satt nedgangen i PC-salget i sammenheng med den økende markedsandelen nettbrett og annen mobilteknologi har hatt, og nå kommer altså en av verdens største PC-produsenter med relativt dystre spådommer for både seg og bransjen.

Også Dell retter pekefingeren mot mobile enheter. «Stadig økende bruk av andre operativsystemer enn Windows» og trenden med at arbeidstakere får ta med seg eget utstyr inn i arbeidsdagen, såkalt bring your own device (BYOD).

Flere av de andre store selskapene som tradisjonelt forbindes med PC-verdenen er i ferd med å omstille seg til en mer mobil hverdag. Microsoft satser knallhardt mot nettbrett med nye Windows 8, og Nvidias Tegra-brikker fins i en rekke mobiltelefoner og nettbrett.

Les også: Nettbrett gir svikt i PC-salget

(Kilde: forbes.com)

Mer om
annonse