Til hovedinnhold

Ny versjon av Google Play

Apper til Google Glass får også trolig egen plass i Android-butikken snart.

Google Play skjermdump via Androidspin.com

Android-brukere i USA kan nå glede seg over en ny web-versjon av Google Play. Denne ligner mer på versjonen som nylig ble implementert i applikasjonsbutikkens mobilversjon, melder Gizmodo.

Den norske Google Play-butikken hadde i skrivende stund ikke fått på plass den nye designen. Kanskje skyldes dette at Norge ikke har tilgang til mye av innholdet som er tilgjengelig i andre land, blant annet musikk.

Les også: Dette er nytt i Google Play (Amobil.no)

Nye menyer

Web-versjonen av applikasjonsbutikken har fått nye menyvalg i venstrekolonnen. Amerikanske Android-brukere har der tilgang til innhold som filmer, e-bøker, musikk og magasiner. Dette innholdet blir nå presentert på forsiden som "plakater", slik du kjenner fra filmtjenester og digitale musikkbutikker. I tillegg har siden for forhåndsvisning fått en liten overhaling.

Norske brukere vil nok fortsatt mangle innholdskategoriene når oppdateringen kommer, og dermed få en mer spartansk meny i denne omgang.

Google Glass-apper?

Fra MyGlass til Google Play?Foto: Google Play skjermdump via Androidandme.com

En annen sak som dukket opp i forbindelse med den nye web-versjonen er at apper til Google Glass ser ut til å få innpass i Google Play.

Nettstedet Androidandme.com hevder hvert fall at Google er i gang med å legge til rette for dette. De oppdaget nemlig at Google Glass stod på listen over enheter ("devices") i den nye utgaven av applikasjonsbutikken.

Dette betyr at du skal kunne velge å installere en app til dine smartbriller via Google Play, på samme måte som du velger mellom ulike Android-mobiler eller nettbrett i dag. Til nå har Google Glass-brukerne lastet ned apper via portalen My Glass, men nå ser det altså ut som om denne applikasjonsbutikken blir integrert i Google Play.

Imidlertid får brukerne foreløpig beskjed om at Google Glass-enheten ikke kan velges i listen. Androidandme.com tipper at smartbrilleapper kan blir tilgjengelig i en nært forestående oppgradering av Google Glass.

Les også: – Ha på-dingser kommer for fullt i 2014

(Kilder: Gizmodo, Androidandme.com)

annonse