Til hovedinnhold

Samsung lanserte smartklokke

– Fortsatt på eksperimentstadiet, sier analytiker.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

På et stort pressearrangement under elektronikkmessen IFA i Berlin lanserte Samsung sin første smartklokke; Samsung Galaxy Gear.

Det har gått rykter om klokken lenge, og analytikere har tidligere gått ut og spådd at markedet for denne typen «wearable technology» kommer til å eksplodere de neste årene. Mange venter at også Apple kommer til å lansere en smartklokke om ikke lenge.

Apple-investorene ble imidlertid ikke skremt av Samsungs lansering, og ifølge E24 holdt Apple-aksjen en jevn opptur gjennom hele dagen – upåvirket av hendelsene i Berlin. Samsung-aksjen steg med 1,9 prosent på børsen i Seoul etter lanseringen, ifølge Bloomberg.

Tillegg til mobilen

Samsungs smartklokke fungerer ikke som en frittstående enhet, men som et tillegg til mobilen. Via den 1,63 tommer store skjermen skal du kunne besvare samtaler og bruke klokken som håndfriløsning, og du skal kunne motta tekstmeldinger og se ulike varslinger som du ellers får på mobiltelefonen – uten at du behøver å ta klokken opp av lommen.

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Galaxy Gear kan kjøre ulike apper som administreres fra telefonen, og den har også et innebygget kamera.

– Produsentene liker smartklokker fordi de er personlige produkter som er veldig synlige for forbrukerne. Ser du en venn som har en kul smartklokke på håndleddet, får du antagelig lyst på en selv også, sier Neil Mawston i analyseselskapet Strategy Analytics til Bloomberg.

Mawston uttaler imidlertid til Wall Street Journal at han tror smartklokker fortsatt er på eksperimentstadiet, og at produsentene forsøker å finne ut hva forbrukerne egentlig vil ha.

– Første generasjon smartklokker i år, fra Samsung og andre, vil ha et beskjedent salg på kort sikt, sier Mawston. Han tror det totalt vil bli solgt 1,2 millioner smartklokker globalt i 2013, og at dette vil stige til 7 millioner i 2014. Analyseselskapet Juniper har tidligere anslått et salg på rundt 36 millioner smartklokker i 2018.

Ny Galaxy Note-mobil

Samsung lanserte også Galaxy Note 3, som er en stor mobiltelefon med skjerm på 5,7 tommer. Telefonen har selvfølgelig fått bedre spesifikasjoner enn Note II, og den har også fått en del forbedringer i programvaren – blant annet bedre mulighet til å kjøre flere ulike apper samtidig.

Du kan lese sniktitter på Samsung Galaxy Gear og Samsung Galaxy Note 3 hos vårt søsternettsted Amobil.no.

Les også: – Vi kjøper stadig større mobiltelefoner

annonse