Til hovedinnhold

Slik blir Google-klokka

De lekkede spesifikasjonene antyder ingen revolusjon.

For en tid tilbake begynte det å svirre rykter om at Google og LG samarbeider om en smartklokke. Den vil, fremdeles ifølge ryktene, bli presentert på Google I/O, som er en utviklerkonferanse Google arrangerer i juni.

Enklere skjerm enn konkurrenten

Nå begynner det også å dryppe inn informasjon om spesifikasjonene på klokka. Nettstedet Android Authority mener å vite at klokken får en 1,65-tommer ISP LCD-skjerm med en oppløsning på 280 x 280 punkter.

Det er samme skjermstørrelse som på Samsung Galaxy Gear 2, men med sine 320 x 320 bildepunkter vil oppløsningen på Samsungs skjerm være høyere. I tillegg bruker Samsung AMOLED, og ikke LCD-skjerm i sin klokke.

Ukjent hvilken prosessor som blir valgt

Dette er et illustrasjonsbilde. Hvordan Google-klokken ser ut vet vi foreløpig ikke. Foto: Shutterstock

Hvilken prosessor som skal sitte i Google-klokken er ikke kjent. Men ifølge lekkasjene får den 512 MB RAM, og 4 GB lagringsminne. Dette er det samme som Samsungs nye smartklokke har. Samsung har imidlertid droppet Android på sin klokke, og kjører i stedet operativsystemet Tizen.

Markedet har foreløpig ikke akkurat omfavnet smartklokkene med åpne armer, og det gjenstår å se om Google klarer å tilføre kategorien noe nytt. Foreløpig ser produsentene ut til å være litt i tvil om hva som skal til for å få fart på salget av disse klokkene.

Les også: Trendene fra Mobile World Congress

(Kilde: Android Authority)

annonse