Nyhet

Netflix kommer til Europa

Den populære video-on-demand-tjenesten Netflix – som blant annet sender filmer og TV-serier direkte til TV-en, mediaboksen eller smarttelefonen over Internett – gjør det stort i USA for tiden. Selskapet gjør det faktisk så bra at de etter sigende har planer om å ekspandere til Europa i nær fremtid.

Netflix har tidligere snakket om sine internasjonale planer, men nå later det til at selskapet er et stort skritt nærmere konkrete tiltak. Det er viktig å påpeke at ingenting har blitt annonsert offisielt ennå, men det eksisterer likevel sterke indisier på hva som er i vente.

Europa sterkeste kort

To nye stillingsutlysninger hos Netflix avslører at de er på jakt etter medarbeidere som skal være klare for en "hurtig" internasjonal ekspansjon, samt at dette vil dreie seg om et bestemt land eller region utenfor Nord-Amerika. I tillegg søker selskapet etter folk som snakker flytende engelsk, nederlandsk, fransk, tysk, italiensk, japansk, koreansk, portugisisk og spansk.

Denne informasjonen antyder at det er Europa som vil få tjenesten i første omgang. Dette kommer av hvilke språk som blir oppført, og at Reed Hastings – eieren av Netflix – tidligere har uttalt at "det største markedet for Hollywood (etter USA) er Europa, deretter Asia og til slutt resten av verden."

En ekspansjon av denne populære tjenesten til Europa er noe vi ser frem til med spenning, selv om Skandinavia muligens ikke er de aller første til å få tilbudet.

(Kilde: FlatpanelsDK)

Les også
Netflix overgår TV-kanalene
Les også
NRK og TV 2 bekrefter Netflix-samtaler
Les også
– Netflix kommer til Norge
Les også
Nå kan du kjøpe kanaler direkte med fjernkontrollen
Les også
Netflix får Kinect-støtte
Les også
– Google med avsmak for plateselskapene
Les også
Filmstudioer planlegger eksklusiv streamingtjeneste
Les også
Voddler vil innta TV-en
Les også
Samsung slipper 3D-VOD
Les også
– Kanaler, fjernkontroller og TV-er forsvinner
Les også
LG bygger inn Netflix-streaming
annonse