– Google med avsmak for plateselskapene

Vi har tidligere skrevet at Google planlegger en nettskybasert streamingtjeneste for musikk – som foreløpig går under navnet Google Music. Nå for tiden er søkegiganten i forhandlinger med de store plateselskapene, men ifølge en kilde som befinner seg nærme samtalene, har Google "fått avsmak" for sine potensielle partnere.

– 160 kroner for mye

Det er visstnok Warner Music Group (WMG) som er det mest frustrerende plateselskapet for Google. WMG har tidligere uttalt at de ønsker å satse på nettskyen, men visepresident Michael Nash har etter sigende uttrykt et ønske om at Google må kreve at forbrukerne betaler 30 dollar i året for å benytte seg av tjenesten.

30 dollar tilsvarer rundt 160 kroner og av en eller annen grunn stiller Google seg negative til dette forslaget. De syns summen er for mye og vil i tillegg at de første 500 låtene som lagres skal være gratis for brukerne.

Tar en "Amazon"

Hvis forhandlingene har blitt så sure som kilden påstår, kan det være grunn til å tro at Google muligens vil forsøke å ta en "Amazon" – det vil si å lansere musikk uten lisens. Amazon.com har gjort dette med sin streamingtjeneste og har unngått søksmål fra musikkindustrien.

Dette er i så fall ikke første gang Warner Music Group har havnet i konflikt med et teknologiselskap. Tidligere har de først lovpriset Spotify og fornyet lisensen med dem overalt hvor tjenesten har blitt eller skal bli tilbudt – for deretter å nekte å gjøre det samme i USA.

Din mening

Hvem er urimelige i denne konflikten? Er virkelig 160 kroner i året for mye, eller er Google på bærtur? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under!

(Kilder: PCMag, The Music Void)

Les også
Vil fjerne kopibeskyttet materiale
Les også
Google Music lanseres i dag
Les også
Ny Google TV på vei
Les også
Slutt på ubegrenset gratislytting i Spotify
Les også
Sonys musikktjeneste til PSP
Les også
Netflix kommer til Europa
Les også
Google vil lansere musikktjeneste
annonse