Til hovedinnhold

NRK og TV 2 bekrefter Netflix-samtaler

Film- og TV-tjenesten er ett skritt nærmere Norge

Netflix, All Rights Reserved

Vi har tidligere skrevet at den amerikanske streamingtjenesten Netflix kommer til Europa, og at den sannsynligvis dukker opp i Norge også. Nå skriver Kampanje at forhandlingene med norske innholdsleverandører har startet.

NRKs nettsjef Sindre Østgård, som vi intetvjuet i forbindelse med NRKs nye nett-TV, bekrefter overfor Kampanje at de har vært i samtaler med Netflix. Det gjør også kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy fra TV 2.

– Vi har hatt et møte med Netflix. De er interesserte i å snakke med alle som har innhold de kan bruke for å bygge opp katalogen. Vi er en del av det markedet, sier Østgård til Kampanje.

Dilemma for NRK?

Østgård avfeier ikke at et potensielt samarbeid med Netflix kan være av interesse for NRK, ettersom statskanalens oppdrag er å nå ut til folk med innhold og programmer. Hovedfokuset til NRK er likevel å bygge ut sin egen nett-TV, som vi tok en nærmere titt på tidligere i år. Denne tjenesten er fremdeles på et betastadium, og skal etter planen få fullverdig lansering til høsten.

NRK er finansiert via en lisens for alle som har TV-apparater med tunere i Norge, og mye av innholdet skal derfor bli tilbudt «gratis» på nett. Hvordan NRK eventuelt skal samarbeide med Netflix, som også tar seg betalt, har foreløpig ikke blitt diskutert konkret, forteller Østgård.

– Men det er klart det er spennende at Netflix kommer til Norge. Det vil bety nye spennende tilbud for brukerne. Vi er positive til økt mangfold. Når det blir enda mer amerikansk innhold lettere tilgjengelig, blir NRKs innhold og oppdrag bare mer relevant, sier han.

Hemmelighetskremmeri

TV 2 er derimot ikke like snakkesalige. Rune Indrøy bekrefter å ha hatt et møte med Netflix, men ønsker ikke å gå nærmere inn på hva de to selskapene snakket om.

– Jeg kommer ikke til å gå inn på innholdet i møtet. Vi har møter med veldig mange selskaper til en hver tid og er opptatt av å følge med på det som skjer i markedet. Køen av selskaper som vil møte TV 2 er veldig lang og vi prøver å rekke over så mange som mulig, sier Indrøy til Kampanje.

Netflix, på sin side, bekrefter ingen av møtene med norske innholdsleverandører. De holder fast ved at de skal lansere i et nytt marked i fjerde kvartal, men ønsker foreløpig ikke å gå ut offentlig med mer informasjon.

Vi er på Facebook!

Hvis Netflix kommer til Norge, vil tjenesten konkurrere mot Comoyo, Headweb, Voddler, ViaPlay, film2home, Canal Digital GO og flere om de norske forbrukernes gunst.

(Kilde: Kampanje)

annonse