Til hovedinnhold
Nyhet– Netflix kommer til Norge

– Netflix kommer til Norge

Kampen om TV-seerne tilspisser seg.

I dagens papirutgave av Dagens næringsliv (DN) kommer det frem at den amerikanske nett-TV-tjenesten Netflix antakelig dukker opp i Norge og Skandinavia. Sannsynlig lanseringsdato er oktober 2012.

Netflix startet i 1997 som en nettbasert DVD-utleietjeneste, men i 1999 begynte virksomheten å levere filmer og TV-serier direkte over bredbånd. I dag har Netflix over 23 millioner kunder i USA, Canada, Sør-Amerika, Storbritannia og Irland. Nå ser det ut til at også Norge står for tur.

Lav pris

DN skriver at kilder som ønsker å forbli anonyme forteller at Netflix for tiden er i møter med norske rettighetsinnehavere og produksjonsselskaper. Tjenesten skal bli lansert tidligst i fjerde kvartal, det vil si fra og med oktober i år.

Netflix overfører digitalt innhold fra sitt bibliotek via nettet til TV-en, datamaskinen, nettbrettet, smarttelefonen eller en spillkonsoll som Xbox 360 eller PlayStation 3.

Prisen er et annet viktig salgsargument. I USA koster et abonnement 50 kroner i måneden, og da kan du se så mange filmer og TV-serier du vil. Om prisen blir såpass lav i Norge er derimot lite trolig på grunn av et generelt høyere prisnivå og flere statlige avgifter.

Sterk konkurranse mot norske

Et inntog med Netflix og etter hvert andre amerikanske streamingtjenester vil bety økt konkurranse og press på norske og nordiske aktører som TV 2 Sumo, NRK Nett-TV, TV 3 Play, Viaplay, og svenske Voddler.

En av de største utfordringene for norske bedrifter er å skaffe seg rettigheter til innhold, slik at de klarer å ta opp konkurransen. Netflix er allerede en stor aktør på video on demand-feltet, og har flere midler å rutte med når de må bla opp for de største og mest populære TV-seriene.

Hvordan dette eventuelt kommer til å påvirke den nye norske mediehverdagen gjenstår å se.

(Kilde: Dagens næringsliv)

annonse