Filmstudioer planlegger eksklusiv streamingtjeneste
Dagens Amerika-nyheter dreier seg om en temmelig spennende idé: Fire store filmstudioer – Sony, Twentieth Century Fox, Warner Bros. og Universal – har etter sigende gitt klarsignal for en ny og eksklusiv video-on-demand-funksjon som skal levere filmer kun to måneder etter kinopremieren.
Tjenesten har fått navnet Home Premiere og driftes av DirecTV – som spesialiserer seg på distribusjon av innhold via satelitter til USA, Latin-Amerika og det engelskspråklige Karibien. Prisen per leiefilm vil komme på cirka 30 dollar, eller 165 kroner, og ha en virketid på to til tre dager.
DirecTV vil mest sannsynlig lansere Home Premiere i USA ved slutten av april til sine rundt 20 millioner kunder, mens kabel-TV-brukere vil få tilgang til tjenesten i enkelte utvalgte byer via Comcast.
Negativt for kinoen?
Kinokjedene i USA har vært raske til å komme på banen med protester, ettersom de mener at videoutleie så kort tid etter premieren vil minke deres profitter, ettersom flere filmer kan bruke lang tid på å bygge seg opp et større publikum på kino.
De som er for den eksklusive video-on-demand-tjenesten hevder på sin side at produktet vil dekke nye, potensielle forbrukergrupper. Dette kan for eksempel være familier som har lyst til å dra på kino for å se de nyeste filmene, men som ikke kommer seg av gårde på grunn av praktiske problemer rundt det å ha småbarn og liknende.
Kinoene er likevel redde for at folk på denne måten skal bli vant til å ikke lenger gå på kino, mens de store filmstudioene påstår at de ikke kommer til å tilby en film på streamingtjenesten så lenge den gjør det sterkt på kino.
Hva som blir enden på visa gjenstår å se, men dette er uansett en spennende utvikling å følge med på for tilbud til forbrukerne på streamingfronten.
Hva tror du? Er dette en god idé for å trekke til seg nye kunder, eller vil det bare virke ødeleggende for kinoindustrien? Ville noe liknende kunne ha fungert i Norge?
(Kilde: Variety)