Nyhet

LG bygger inn Netflix-streaming

Det er ventet at nettet i stadig større grad overtar som distribusjonskanal for film og musikk. Det tar LG nå konsekvensen av, og bygger inn mulighet for å streame filmer fra Netflix i TV-ene sine.

Fra før har også LGs BD300 Blu-ray-spiller denne muligheten, men dette er første gang Netflix blir integrert direkte i en TV.

Netflix tilbyr over 12 000 filmer og serier for direkte nedlasting, inkludert filmer i HD-format. Videoene kan sees på PC-en eller på enheter som støtter Netflix' tjeneste.

Ifølge Netflix-sjef Reed Hastings representerer TV-en den ultimate destinasjonen for tjenesten. Foreløpig er utvalget av fysiske DVD-titler som sendes per post langt større (over 100 000), men antall streaming-titler øker jevnt og trutt.

Hastings peker imidlertid på en ikke uvesentlig fordel som filmbransjen har med DVD-platene, nemlig fortjenesten. Filmbransjen har nemlig langt bedre marginer på filmer levert på de fysiske platene, enn når filmene leveres over nett.

Fra forbrukernes ståsted er det likevel liten tvil om hva som er det ønskelige – og filmbransjen må rett og slett tilpasse seg markedet.

Den innebygde nett-funksjonaliteten er typisk ventet å øke prisen på TV-en i størrelsesorden $200-$300, ifølge LG. Det er foreløpig ikke lansert noen konkrete TV-modeller med funksjonen.

(Kilde: Sydney Morning Herald)

Les også
Netflix kommer til Europa
Les også
– Kanaler, fjernkontroller og TV-er forsvinner
Les også
Microsoft med TV-tjeneste?
Les også
Flash inntar TV-en
Les også
Youtube på Blu-ray-spilleren
Les også
LG øker til 480 Hz
Les også
Samsungs 2009-modeller avslørt
Les også
Må vi betale for dette?
Les også
Youtube med egen HD-side
Les også
Joost omstilles, igjen
Les også
Se RiksTV uten ekstern dekoder
annonse