Til hovedinnhold

Netflix overgår TV-kanalene

Brukerne ser rekordmye film og TV.

iStock Photo, Netflix

I løpet av juni nådde den amerikanske videostreamingtjenesten Netflix en milepæl: For første gang i selskapets historie så kundene på over 1 milliard timer med innhold fra tjenesten.

Ifølge analytiker Richard Greenfield overgår dette seertallene til de tradisjonelle TV-nettverkene hvis man justerer statistikken etter distribusjon. Dette innebærer at husholdninger med Netflix brukte mer tid på videostreaming enn på ordinært TV-kringkasting.

Høyest gjennomsnitt

Greenfield anslår at Netflix hadde 24 millioner abonnenter i juni, og det betyr at hver bruker brukte i gjennomsnitt 80 minutter hver dag på å streame video i juni. Ifølge Greenfield ville dette ha plassert Netflix på toppen blant TV-kanalene hvis den hadde vært en kanal i tradisjonell forstand.

Netflix har økt stabilt de siste årene, men dette siste gjennombruddet kan være på grunn av svakt TV-tilbud fordi det er sommer. En annen mulig årsak er at foreldre kan lettere kontrollere hva barna ser via Netflix i forhold til standard kringkasting.

På vei til Norge

Den amerikanske tjenesten er tilgjengelig i en rekke land, deriblant Canada, Storbritannia og flere søramerikanske stater. Netflix-sjef Reed Hastings har tidligere uttalt at «det største markedet for Hollywood (etter USA) er Europa, deretter Asia og til slutt resten av verden.»

I den siste tiden har det blitt kjent at Netflix mest sannsynlig er på vei til Norge, og både NRK og TV 2 har bekreftet at de har vært i samtaler med amerikanerne.

Vi er på Facebook!

(Kilde: Digital Trends)

annonse