Til hovedinnhold

Tror smartklokker tar av med Apple

Venter åtte millioner solgte enheter i 2014.

Samsung

Analytikerne i Canalys venter at 2014 blir året da smartklokker og -armbånd virkelig tar av. I år venter de åtte millioner solgte enheter. Deretter venter de at salget skal øke til 23 millioner i 2015 og 45 millioner i 2017.

I disse tallene inkluderer Canalys både klokker og armbånd som kan kjøre apper, enten de måtte være fra Samsung, Apple, Sony eller Pebble.

– Vi venter at Apple kommer til å få fart på denne kategorien, sier analytiker Daniel Matte, som venter at både Google og Apple vil lansere smartklokker i år.

Venter mange nye produkter i år.

Matte venter også at Samsung kommer med en oppfølger til fjorårets Samsung Galaxy Smart Watch. I tillegg mener han kinesernes inntog i markedet vil få stor effekt. Kinesiske Huawei kunngjorde nylig at også de planlegger å lansere en smartklokke på Mobile World Congress senere i måneden, og konkurrenten ZTE skal også ha planer om en lansering i løpet av året.

Isolert sett kan smartklokke-tallene virke enorme, men sammenlignet med salgstallene for smarttelefoner er de en dråpe i havet. I 2013 ble det solgt én milliard smarttelefoner på verdensbasis.

Det er ventet at forskjellige e-helseprodukter vil drive etterspørselen etter smartklokker og armbånd. Mange utviklere jobber allerede med en rekke livsstilprodukter koblet til disse.

Les mer: Er dette Apples smartklokke?

Kilde: (Wall Street Journal)

annonse