Tror smartklokker tar av med Apple

Venter åtte millioner solgte enheter i 2014.

Analytikerne i Canalys venter at 2014 blir året da smartklokker og -armbånd virkelig tar av. I år venter de åtte millioner solgte enheter. Deretter venter de at salget skal øke til 23 millioner i 2015 og 45 millioner i 2017.

I disse tallene inkluderer Canalys både klokker og armbånd som kan kjøre apper, enten de måtte være fra Samsung, Apple, Sony eller Pebble.

– Vi venter at Apple kommer til å få fart på denne kategorien, sier analytiker Daniel Matte, som venter at både Google og Apple vil lansere smartklokker i år.

Venter mange nye produkter i år.

Matte venter også at Samsung kommer med en oppfølger til fjorårets Samsung Galaxy Smart Watch. I tillegg mener han kinesernes inntog i markedet vil få stor effekt. Kinesiske Huawei kunngjorde nylig at også de planlegger å lansere en smartklokke på Mobile World Congress senere i måneden, og konkurrenten ZTE skal også ha planer om en lansering i løpet av året.

Isolert sett kan smartklokke-tallene virke enorme, men sammenlignet med salgstallene for smarttelefoner er de en dråpe i havet. I 2013 ble det solgt én milliard smarttelefoner på verdensbasis.

Det er ventet at forskjellige e-helseprodukter vil drive etterspørselen etter smartklokker og armbånd. Mange utviklere jobber allerede med en rekke livsstilprodukter koblet til disse.

Les mer: Er dette Apples smartklokke?

Kilde: (Wall Street Journal)

Les også
Sony vil lage ny smartklokke med e-papir
Les også
WSJ: Samsung planlegger smartklokke som kan ringe
Les også
Pebble størst på smartklokker
Les også
Planlegger Microsoft en smartklokke?
Les også
Knallsterkt fra Apple
Les også
Pebble er en suksess
Les også
Intel kjøper produsent av smartklokker
Les også
– Samsung dropper Android i neste smartklokke
Les også
– Google snart klar med smartklokke
Les også
– Microsoft tester Google Glass-konkurrent 
Les også
– HTC jobber med smartklokke med kamera
Les også
Samsung lanserte smartklokke
annonse