Til hovedinnhold

Fitbit-brukere får utslett

Produsenten etterforsker intenst.

Fitbit

Produsenten av treningsarmbåndene Fitbit jobber nå intenst med å finne årsaken etter at flere brukere har meldt om av de fått utslett av utstyret.

Stadig flere brukere melder om at de har fått utslett, blemmer eller tørr hud av Fitbits nyeste produkt, Force-armbåndet.

En kvinnelig konsulent fra Massachussetts skal ha fått et brannsårlignende utslett etter å ha brukt armbåndet i sju uker. Til Wall Street Journal sier kvinnen at hun ikke ønsker erstatning, bare at selskapet trekker det nye armbåndet fra markedet:

– Det så ut som jeg hadde vært i en arbeidsulykke, sa kvinnen til Wall Street Journal.

Les testen av Fitbit Flex her

Mistenker nikkelallergi

Fitbit-sjef James Park bekrefter at selskapet legger store ressurser i å finne ut hva som forårsaker utslettet. Park definerer utslettet som kontaktallergi, som igjen gir en hudirritasjon som ligner solbrenthet eller eksem.

Fitbit har mistenkt at stålet i armbåndet kan inneholde nikkel, som er kjent for å forårsake hudirritasjoner. Selskapet etterforsker imidlertid også andre mulige årsaker til ubehaget. Fitbit tilbyr nå pengene tilbake til alle brukere som ikke er fornøyde med klokka.

Les mer: Fitbit kan hjelpe hjertepasienter

Kilde: (Wall Streeet Journal)

annonse