Til hovedinnhold

WSJ: Samsung planlegger smartklokke som kan ringe

Er dette det som skal til for at smartklokkene skal ta av?

Samsung
Sjef for Samsungs mobildivisjon, JK Shin, under lanseringen av Galaxy Gear i fjor høst.

Smartklokker er i alle butikkhyller for tiden. Men, de er slett ikke på alle håndledd, og til tross for det store utvalget, ser det ikke ut til at noen helt har funnet fasiten for disse dingsene. Nå melder Wall Street Journal at Samsung planlegger en ny Gear-modell, som skal fungere uavhengig av telefonen.

Dette er nemlig en viktig begrensning for de fleste av dagens smartklokker. Uten en mobiltelefon ved siden av er de for det meste hjelpeløse. Det fins noen modeller som har SIM-plass innebygget, men de fleste av disse er både kostbare og vanskelige å bruke.

Samsung skal allerede være i samtaler med operatører verden rundt om den nye smartklokken, og WSJs anonyme kilder hevder den vil bli lansert i juni, eller juli.

Les også: Slik tror Samsung at du bruker smartklokken din

Basert på Samsungs eget operativsystem

De samme kildene sier at klokken fortsatt vil bruke Samsung og Intels eget operativsystem, Tizen. De siste modellene i Samsungs Gear-serie er allerede basert på dette systemet.

Navnet på den nye klokken ville ikke WSJs kilder avsløre. Dermed er det uvisst om dette blir et nytt medlem av Gear-serien, eller om denne klokkevarianten blir del av en helt ny serie fra den koreanske produsenten.

Trenger folk en smartklokke?

Selv om analytikerne venter en sterk økning i smartklokkesalget, er det enkelte som spør seg om forbrukerne i det hele tatt trenger smartklokker i dag. Flere analytikere har hevdet at smartklokkesalget ville bli drevet av Samsung og Apple. Sistnevnte har foreløpig ikke lansert noen klokke, men ryktene går stadig.

Wall Street Journal fremhever imidlertid en annen funksjon klokkene har for Samsung. De får nemlig prøvd ut det nye operativsystemet sitt i forkant av en eventuell telefonlansering.

Les også: Tror smartklokker tar av med Apple

(Kilde: wsj.com)

annonse