Til hovedinnhold

– HTC jobber med smartklokke med kamera

Vil være Android-basert, ifølge kilder. 

Shutterstock / 147479408

– HTC utvikler en Android-basert smartklokke med innebygget kamera. Det hevder Bloomberg, som har en kilde som skal være kjent med HTCs planer.

Klokken vil komme på markedet i løpet av andre halvår 2014, men verken pris, funksjoner eller HTCs salgsstrategi er klare ennå. Lekkasjen kommer dagen etter at HTC-sjef Peter Chou uttalte til Financial Times at såkalt «wearable technology» var et kritisk markedssegment for HTC, men at de ikke ville forhaste seg.

Peter Chou i HTC i forbindelse med en mobillansering for noen år tilbake.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

– Det er fortsatt for tidlig. Produktet må dekke et behov, hvis ikke er det bare en gimmick eller et konsept, og ikke noe folk kan bruke i dagliglivet sitt, sa Chou til Financial Times.

Sliter økonomisk

HTC har slitt med fallende markedsandeler og leverte nylig sitt første kvartalstap, med et underskudd på hele 600 millioner kroner i kvartalet som ble avsluttet i september.

Rivalen Samsung lanserte sin smartklokke i september, da de lanserte Samsung Galaxy Gear, en smartklokke som kobler seg til mobiltelefonen. Det ventes også at både Apple og Google vil lansere smartklokker. Sony har hatt smartklokker på markedet lenge, og lanserte en ny versjon av sin Sony Smartwatch 2 i sommer.

Inntil HTC bestemmer seg for å gå inn i smartklokkemarkedet, vil de først og fremst fokusere mye på nettbrett, uttalte Chou til Financial Times. Det har vært stille på nettbrettfronten fra HTC, etter at de kom med sitt HTC Flyer-nettbrett i 2011.

Les også: Historisk kjempetap for HTC

(Kilder: Bloomberg, Financial Times)

annonse