Til hovedinnhold

Sony PlayStation 4 runder 70 millioner solgte

Har på alle måter danket ut Microsoft.

Shutterstock

Spillkonsollen PlayStation 4 – også kjent som kun PS4 – har per 3. desember i år blitt solgt i mer enn 70,6 millioner eksemplarer verden over, har Sony annonsert.

For ordens skyld nevner vi at Sony regner med den vanlige PS4, PS4 Slim og PS4 Pro i dette tallet.

Den fire år gamle konsollen er dermed på god vei til å ta igjen forløperen PlayStation 3, som solgte i over 80 millioner eksemplarer mellom 2006 og 2013.

Sony PS4: 70 millioner og fremdeles i siget. Bilde: Sony

Det er dog et godt stykke igjen opp til PlayStation 2, som ble sluppet i år 2000 og holdt i produksjon til 2013. Denne konsollen regnes som en av de bestselgende gjennom tidene med 155 millioner eksemplarer på verdensbasis.

Xbox henger langt etter

I motsetning til hva som var tilfelle med konsollgenerasjonen der Xbox 360 og PlayStation 3 hadde hovedrollene – som begge har blitt solgt i omtrent like mange eksemplarer – har ikke Microsoft med den nyere Xbox One klart å holde følge med PS4.

Microsoft slipper ikke lenger offisielle salgstall for konsollene sine, men ifølge beregninger har salget vært under halvparten av det Sony har klart med sin PS4.

Microsofts nye Xbox One X er knallgod, men er det godt nok? Bilde: Niklas Plikk, Tek.no

Spørsmålet fremover er om den nye og kraftigere Xbox One X vil kunne gjøre en skikkelig bulk i PS4-salget, eller om Sonys satsing på eksklusive spill vil holde dem i god gli inn i 2018 også.

I så fall er det nok ikke så altfor lenge før PlayStation 3 blir forbikjørt av etterfølgeren.

VR drar også

Sonys PS VR har tatt halve VR-markedet. Bilde: Sony

Én ting som taler for at PS4 slett ikke er ferdig som konsoll, er at den kan brukes sammen med Sonys eget VR-visir PlayStation VR, som sammen med en PS4 – helst PS4 Pro – kan gi en ganske så god VR-opplevelse.

En slik kombinasjon vil være en rimeligere vei til VR enn å gå for HTC Vive eller Oculus Rift, som begge krever en ganske sterk PC i tillegg.

At Sonys VR-løsning er relativt populær er det i hvert fall ingen tvil om, ettersom de nå har en markedsandel på omtrent 50 prosent og har rundet to millioner solgte enheter.

Samtidig er det lite fart i Microsofts Kinect-teknologi – kameraløsningen som skulle revolusjonere konsollspillene:
Det er offisielt: Kinect er død >>>

(Kilde: Forbes)

annonse