Nyhet

Sony hinter om at PlayStation 4 er i ferd med å dø

Likevel ser PlayStation 5 ut til å være et stykke unna.

Det er snart fem år siden PlayStation 4 kom på markedet, og nå kan det omsider se ut til at Sonys populære konsoll er på dødsleiet. Det kom frem under en tale til investorer nylig, som blant andre Engadget rapporterer.

Under talen opplyste sjef for Sony Interactive Entertainment, John Kodera, at de ikke regner med store inntekter fra konsollsalget i tiden fremover. Selskapet sier at PlayStation 4 har gått inn i den «sene fasen» av livssyklusen og at salget følgelig har begynt å gå nedover.

For å kompensere for de negative økonomiske effektene av dette skal selskapet fokusere mer på å holde på eksisterende kunder enn å selge konsoller. Dette skal gjøres ved å blant annet fortsette å satse på eksklusive spilltitler, noe Sony har hatt ganske stor suksess med hittil, og gjennom fortsatt satsing på PlayStation Plus-tjenesten sin.

PlayStation 5 trolig et stykke unna

At satsingen på konsollsalg nå begynner å dale kan tyde på at Sony forbereder seg på lanseringen av den neste generasjonen PlayStation, som det allerede har begynt å svirre rykter om.

Kodera kommenterte imidlertid at Sony skal «bøye seg sammen» til mars 2021 for å kunne «hoppe høyere» senere. Det kan tyde på at Sony skal bruke hele tre år på å forberede PlayStation 5, som blant andre Wall Street Journal spekulerte i.

At den neste PlayStation-konsollen er et stykke unna har det også kommet indikasjoner på fra annet hold. I april var nettstedet Kotaku i kontakt med kilder med direkte kjennskap til Sonys planer, som hevdet at PlayStation 4-oppfølgeren mest sannsynlig verken kommer i år eller neste år – men tidligst i 2020.

PlayStation 4, som ble lansert høsten 2013, har ifølge Sonys egne tall solgt i 79 millioner eksemplarer per 31. mars i år, så at salgstallene nå har begynt å gå nedover er for øvrig ganske naturlig.

Les også: Her er Nintendo-klassikerne som kommer til Switch Online »

Les også
Nei, PlayStation 5 kommer ikke i år
Les også
Sony PlayStation 4 runder 70 millioner solgte
Les også
Slik ser PlayStation4 Pro ut inni
annonse