Til hovedinnhold

Snart blir PlayStation VR trolig mye bedre

En ny patent tyder på at VR-brillene snart vil ligne mer på HTC Vive.

Sony/montasje

Som et av de første tre «fullverdige» VR-produktene har PlayStation VR blitt godt mottatt, men samtidig er det en kjensgjerning at produktet ikke helt tåler sammenligning med Rift og Vive på den tekniske siden, på grunn av en billigere prislapp. Nå ser det ut som Sony vil minske kløften.

Som blant andre nettstedet CG Mag rapporterer har Sony nemlig søkt om patent på et konsept som tilsynelatende vil bringe PlayStation VR noen steg nærmere hovedkonkurrentene når det gjelder sporing av brukeren.

Ligner på Vives sporingssystem

Patentdokumentet beskriver et konsept der flere ytre sensorer brukes til å spore posisjonen til et VR-hodesett. Disse sensorene beskrives som «projektorer» som sender ut stråler som snappes opp av fotosensorer på hodesettet – eller kontrollen.

Illustrasjonsbilde av løsningen, hentet fra patentdokumentet.
USPTO

Prinsippet er altså tilsynelatende svært likt det såkalte Lighthouse-systemet til HTC Vive. Dette benytter infrarøde laserer til å sveipe området brukeren befinner seg i, hvor plassering og bevegelser beregnes ut fra når disse laserstrålene treffer fotosensorer på VR-maske og kontrollere.

Flere varianter

Sonys patentsøknad beskriver flere mulige varianter av løsningen, blant annet spredning av stråler via mikroelektromekaniske speil, sveiping av spillområdet og å fylle hele områder med stråler. Både synlig lys og infrarødt lys omtales i teksten.

Dagens PlayStation VR fungerer som kjent ved å spore synlig lys i form av LED-lamper med ett kamera, noe som kan gi dårligere presisjon og føre til at kameraet forvirres av andre lyskilder. Hvorvidt det nye systemet noensinne vil komme på markedet er selvsagt uvisst, men om det skjer, og om prisen ikke blir gal, vil det nok kunne gjøre Sonys VR-briller mye mer attraktive.

VR-kvalme er ennå et problem for alle aktører: Nå tror forskere de har løsningen på dette »

annonse