TestNye Playstation 3 Slim

Slik er nye Playstation 3

Ja, den er mindre, men hva ellers er nytt?

Introduksjon

Spillkonsoller som kobles til TV-en er ikke hverdagsmat her på Hardware.no. Vi skriver som oftest om PC-komponenter, programvare og bærbare datamaskiner, men også om TV-er og mediabokser. De siste årene har spillkonsoller som Xbox 360 og Playstation 3 blitt stadig viktigere konkurrenter å regne med i mediaboks-segmentet. Playstation 3 kan tross alt spille av Blu-ray-filmer og en rekke video- og musikkformater fra både minnekort og over nettverket ditt.

Dermed havner den i samme kategori som for eksempel Apple TV eller Boxee Box.

Den nye versjonen er omtrent én centimeter lavere enn forgjengeren.

I dag på testbenken har vi den nyeste versjonen av Sony Playstation 3, som nå har kommet i sin tredje iterasjon. Akkurat som forgjengeren heter den nyeste utgaven «Playstation 3 Slim», og er som navnet tilsier enda "slimmere" enn de forrige utgavene.

Ny design

I tillegg til å være tynnere, altså lavere, enn den forrige Slim-utgaven, har den også fått en ny design. Sony satser fortsatt på den ovale formen, og plast er fortsatt det foretrukne materialet. Deler av konsollen har imidlertid fått tilbake den originale pianolakken, mens den midtre delen har fått en matt, og litt ru, overflate.

Luken på toppen kan enten åpnes manuelt, eller ved å trykke på en knapp. .Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

I den nye Slim-versjonen mater du ikke lenger inn spillene i et hull på framsiden, og ser Blu-ray-platen forsvinne inn i maskinen. Nå sklir du i stedet et lokk på toppen av konsollen til siden, og legger platen din ned selv. Du må dytte platen godt ned på festet, akkurat som på en bærbar datamaskin, slik at den ikke ligger løst. Lokket kan du skyve på selv, eller åpne med en knapp på framsiden av konsollen.

USB-kontaktene på framsiden er inntakte. .
Ingenting nytt på baksiden heller.

Samme maskinvare

Rent teknisk sett er det lite som skiller den nye Playstation 3 Slim fra forgjengerne. Det er fortsatt bare to USB-utganger på framsiden, og ingenting har verken forsvunnet eller blitt lagt til på baksiden. Her finner du fortsatt den samme HDMI-utgangen, den optiske lydutgangen, scart-pluggen for de uheldige HD-løse menneskene, ethernet-hullet og selvfølgelig strømkontakten.

På innsiden har imidlertid Sony gjort en liten endring, og økt harddiskkapasiteten fra 320 GB til 500 GB. Sånt liker vi!

Som med tidligere utgaver følger det fortsatt ikke med noen HDMI-kabel, men dette er kanskje noe de fleste har liggende rundt i huset uansett.

La oss koble til maskinen, og se hva som skjer. Bli med over på neste side, så tar vi for oss støy, programvare og harddiskbytte.