Nyhet

Så mye mer selger Playstation 4 enn Xbox One

Tilsammen solgte de to 55 millioner enheter bare i 2015.

Hvis du skal ha en spillkonsoll er det i dag nesten bare to aktuelle enheter å velge mellom – PlayStation 4 og Xbox One. Sammenlignet med alle andre konsollenheter på markedet, slik som Nintendo Wii U, er det kun disse to som kan tilby kombinasjonen av det største spillutvalget, brukervennlighet og stor brukerbase. Om du ikke regner med Steam, altså.

Nå melder Cnet om at salgstallene for konsollene gjennom hele 2015 ligger på bordet, og det er dermed også anledning til å se på hvilken konsoll som leder på salgsstatistikkene.

Til sammen ble det solgt 55 millioner enheter av de to konsollene, ifølge Blake Jorgensen – sjefen for spillutvikleren Electronic Arts (EA) og mannen bak de nye tallene.

Playstation 4 med svært sterke tall

Xbox One solgte ikke dårlig i 2015 – den solgte bare dårligere enn konkurrenten. Mye dårligere.

Kanskje ikke så overraskende er det Sonys konsoll som stikker av med seieren for 2015. PlayStation 4 solgte ifølge Jorgensen 36 millioner enheter globalt i løpet av hele fjoråret, et sterkere tall enn de det fleste hadde forventet. Konsollen har for øvrig levert svært sterke tall i over to år nå, og bare i løpet av det første salgsdøgnet ble over én million enheter revet ut av butikkenhyllene.

PlayStation 4 er den klare vinneren i 2015.

Xbox One må se seg grundig slått, med et salg på «bare» 19 millioner enheter i hele 2015, ifølge kilden. Dette er altså bare omtrent halvparten av hva Sonys konsoll maktet, men det betyr ikke at salget var skuffende.

Som tidligere nevnte Jorgensen påpeker, er det samlede salget på 55 millioner PlayStation 4- og Xbox One-enheter langt høyere enn noen hadde forventet:

Blake Jorgensen, sjefen for EA.

– Antall konsollkjøp fortsatte å vokse frem mot slutten av kalenderåret 2015. Vårt estimat nå er at det i løpet av hele året ble solgt 55 millioner enheter, noe som har overgått bokstavelig talt alles forventninger. Det er også nesten 50 prosent høyere enn salget fra forrige konsollsyklus, så alt i alt er dette svært, svært positivt.

EA selv spådde for øvrig i november at salget ville nå mellom 50 og 51 millioner konsoller globalt ved slutten av 2015. Det tallet har de nå altså revidert.

Markedsanalytikerne har talt:
Derfor kjøper vi PlayStation 4, Xbox One og Wii U »

(Kilde: Cnet)

Les også
Sony PlayStation 4 runder 70 millioner solgte
Les også
Bekreftet: Sony jobber med ny PlayStation
Les også
– Sony skal lansere PlayStation 4,5
annonse