Til hovedinnhold

– Google utvikler strømmetjeneste for spill

Ifølge kilder jobber Google med et hemmelig prosjekt som kan utfordre Xbox og Playstation.

Anders Brattensborg Smedsrud

Ifølge nettstedet The Information (bak betalingsmur) er Google på vei inn i TV-spillmarkedet. Det er kilder med kjennskap til et angivelig hemmelig Google-prosjekt, som foreløpig går under navnet «Yeti», som forteller at Google er i ferd med å utvikle en strømmetjeneste for spill.

Abonner på datakraft og spill

Google Chromecast kan kanskje fungere som en mottaker for Googles spillstrømmetjeneste. Bilde: Google

I dette ligger det at du verken skal trenge eie en dyr konsoll eller egne spill for å komme i gang. I stedet leier du datakraften du trenger for å drive spillene du er interessert i fra Googles servere og strømmer bildet til eksempelvis en Chromecast-enhet eller eventuelt en ny, rimelig mottakerboks Google lanserer samtidig med tjenesten.

Tjenesten skal fungere på samme måte som Sonys Playstation Now – som lar deg strømme Playstation 3-spill til Playstation 4-konsollen – og Nvidias GeForce Now, en tjeneste som lar strømme PC-spill med høyere grafikkdetaljer enn din egen maskin ville være i stand til å vise ved å leie kraftige maskiner i skyen.

Googles nye strømmetjeneste kan fungere som Nvidias GeForce Now, hvor du leier datakraft til spillene dine i skyen og strømmer dem til enhetene dine. Bilde: Nvidia

Det skal foreløpig være uklart om Google vil tilby strømming av typiske mobilspill som allerede finnes på Google Play-plattformen deres, og som Chromecast til en viss grad allerede kan kjøre for egen maskin, eller om selskapet ønsker å nå mer seriøse spillere med såkalte «Trippel-A»-titler.

Sistnevnte gruppe spiller i dag enten på en konsoll eller en dyrere datamaskin, og flere kan nok være på utkikk etter en rimeligere inngang til spill-hobbyen sin. Om Google vil nå denne gruppen må de enten sørge for eksklusive spill kun tilgjengelig gjennom deres tjeneste, eller etterligne Nvidias GeForce Now-tjeneste for å prosessere og strømme tunge PC-spill til abonnentenes enklere enheter.

Ansatte spillveteran

The Information viser til at Google har lekt med tanken på å satse mer innenfor spillmarkedet i flere år, uten å vært villige til å sette av nødvendige ressurser eller ta kostnadene det ville innebære å utfordre de etablerte aktørene som Sony, Microsoft og til dels Nvidia. Forrige måned snappet imidlertid Google opp Phil Harrison, en veteran i spillbransjen hvis tidligere har hatt høye stillinger både innenfor Microsoft og Sonys spilldivisjoner. Dersom ryktene om Googles spillsatsning er sanne burde nyansettelsen og «Yeti»-prosjektet passe som hånd i hanske.

YouTube, som Google også eier, blir et stadig mer populært nettsted å direktestrømme spilløktene sine til i tillegg til å legge ut opptak av egne spillopplevelser. En eventuell egen spillstrømmetjeneste vil garantert integreres tett opp mot nettstedet for å forsøke å danke ut konkurrerende aktører som Twitch.

Med Nvidias strømmeboks og et GTX-grafikkort kan du strømme spill til TV-en:
Test: Nvidia Shield »

(Kilder: The Information via The Verge)

annonse