Til hovedinnhold

PlayStation 4 er endelig avslørt

Se bildene av den nye konsollen.

Sony

Så ble den endelig avslørt, Sonys nye konsollflaggskip PlayStation 4. Maskinen, som først ble annonsert i februar, har latt sitt visuelle ytre forbli en hemmelighet, men under E3-messen i Los Angeles i natt slapp katta ut av sekken.

PlayStation 4 er nesten helt svart, kun delt av en vannrett purpurstripe på øvre halvdel av kabinettet. Mens forgjengeren PlayStation 3 hadde en avrundet, nesten brødboks-aktig design, framstår PS4 som mer firkantet – kun delt av en loddrett skyttergrav på kortsiden. Den øvre halvdelen har en blank overflate med PlayStation-logoen på plass i hjørnet, mens resten av enheten har en matt overflate.

Utseendet er altså mer nedtonet enn forrige generasjon, og dermed blir fokuset mer på hva konsollen har å tilby.

Lyd og bilde

Foto: Sony

Sony skal ha tjenesten «Video Unlimited» klar fra første dag, med en samling på 150 000 filmer og TV-serier tilgjengelig for leie. Om dette gjelder over hele verden er lite trolig på grunn av labyrinten med opphavsrettigheter, og det gjenstår derfor å se hva det endelige tallet for Norge blir.

Musikktjenesten Music Unlimited vil være på plass, og den byr på 20 millioner låter – i likhet med de andre store strømmetjenestene. Tredjepartsapper som Netflix dukker også opp.

Sony frister i tillegg med 4K-støtte på PS4.

Stor lagringsplass

Grafikken og ytelsen vil åpenbart være bedre på PS4 enn på PS3. Spill og programmer kan blant annet starte opp «umiddelbart» fra dvalemodus, og nedlastinger kan foregå i bakgrunnen – slik at du kan fortsette å se på film eller spille uavbrutt.

På innsiden finner vi en AMD-basert x86-prosessor på åtte kjerner, 8 GB med GDDR5-minne og en innebygd harddisk på respektable 500 GB. Se mer på bildet nedenfor:

PS4-spesifikasjonene.Foto: Sony

Spillene

Demonstrasjon av grafikken i PS4.Foto: Sony

Vi må nevne litt om spillene også. Sony har meddelt at 140 PS4-spill er under utvikling, og at 100 av disse vil være spillbare i løpet av det første året.

Vårt søsternettsted Gamer.no vil utover dagen følge opp med mye mer informasjon rundt alle de store PlayStation-nyhetene utover dagen. Gå til Gamer.no »

Det vil videre ikke være noen restriksjoner på bruktspill (som ved Xbox One), og PS4 må ikke knytte seg til Internett én gang i døgnet heller.

Og prisen er...

Til slutt gjenstår prislappen på den nye konsollen. 399 euro er den oppgitte summen, og på norsk blir dette rundt 3050 kroner. Den endelige norske prisen vil bli høyere, og norske nettbutikker har oppført produktet til i underkant av 6000 kroner med forhåndsbestilling. Se PlayStation 4 i Prisguide.

En konkret lanseringsdato fremdeles er ukjent, men PS4 er ventet å dukke opp i løpet av fjerde kvartal 2013 – for å konkurrere mot Xbox One og Nintendo Wii U.

Du kan lese mer om PlayStation 4 på den norske utgaven av PlayStation.com.

Vil du vite mer om innmaten?
Dette er maskinvaren til PlayStation 4 »

(Kilder: Engadget (1), Gizmodo, Engadget (2), Pocket-lint)

annonse