Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestXbox One

Endelig er Xbox One i Norge – slik er den i bruk

Vi kaster oss over den nye konsollen.

Introduksjon

Microsofts Xbox One har nå funnet veien til norske butikkhyller – omsider vil noen si. Konsollen har allerede vært i salg i flere land siden slutten på 2013, og vår søsterside Gamer.no fikk kikket nærmere på Microsofts nye storsatsing for over ni måneder siden.

Til sammenligning har Microsofts argeste konkurrent når det kommer til konsoller, Sonys PlayStation 4, vært mulig å kjøpe siden starten av 2014. Så er spørsmålet om ventetiden på en norsk Xbox One har vært verdt det eller ikke?

Siden vi har testet Xbox One før norgeslanseringen, er det en europeisk modell vi har brynet oss på. Vi har derfor tatt denne som utgangspunkt, men vi har også prøvd den norske Xboxen under dagens lansering hos Microsoft.

Stikker seg ikke ut i mengden

Foto: Ole Henrik Johansen, Hardware.no

Utgaven vi har fått inn inneholder Microsofts' stemme- og bevegelsessensor Kinect, men det er likevel slik at du kan velge å kjøpe en utgave uten denne om du vil.

Det første som slår oss er vekten på hele pakken, for den er faktisk ganske tung. Med i esken finner vi en massiv strømforsyning, en håndkontroller, et hodesett med mikrofon, en HDMI-kabel og Kinect-enheten i tillegg til selve konsollen.

Foto: Ole Henrik Johansen, Hardware.no

Microsofts nye Xbox One er en forholdsvis stor enhet. Konsollen kan ved første øyekast minne om en retro VHS-spiller fra det glade 80-tallet, hvor de ytre målene gjør at den sklir rett inn i stereobenken din. Selskapet har valgt å gå for en blank plastoverflate som utgjør halve fronten, mens den skifter over til venstreside på toppen av konsollen.

Den delen som ikke består av blank plast har et rillemønster med en matt overflate. Mellom rillene kan varm luft fra maskinvaren passere ut via en stor vifte i toppen av konsollen. Denne gjør en svært god jobb og kamuflerer støy effektivt. Det er tydelig av Microsoft ikke vil ha flere Xboxer i retur. På fremsiden av konsollen finner du ellers bare plateinngangen for den innebygde Blu-ray-spilleren, sammen med en advarsel om at konsollen ikke må flyttes mens det er en plate i den.

Den blanke, sorte plastoverflaten er ganske utsatt når det kommer til støv, fettflekker og riper. Konsollen er med andre ord helt strøken den dagen du pakker den opp, men vil mest sannsynlig være plaget av ulike ytre påvirkninger etter det. Xbox One er langt i fra stygg, men utspiller heller ingen rolle som blikkfang i stuen din. Her må vi si at utseende til Sonys PlayStation 4 fenger oss mer.

Foto: Ole Henrik Johansen, Hardware.no

Stor og klumpete er også noe som slår oss når vi henter opp Kinect-enheten fra esken. Den er også laget i blank, sort plast, der overflatene på fremsiden er speilblanke. Kinecten inneholder både en mikrofon som lar deg snakke til den, og et kamera som fanger bevegelsene dine. I tillegg har den en såkalt «IR-booster» som tar imot signaler fra andre fjernkontroller, som for eksempel kontrollen til dekoderen din. På baksiden har den også montert en vifte for å holde den avkjølt.

Under overflaten er de viktigste endringene

Selv om ikke selve designen på konsollen er blant de mest innovative, er det under panseret at de viktige forandringene ligger. På samtlige av sine tidligere konsoller har både Microsoft og Sony brukt prosessorarkitekturer som ikke har vært forenlige med hva vanlige PC-er bruker. Dette har gjort at spillprodusenter har måtte lage ulike utgaver av samme spill om de ville tilby det til alle spillere der ute.

Ved å ta i bruk x86-plattformen i form av prosessorer fra AMDs Jaguar-serie, er jobben nå forenklet for spillprodusentene. Det vil forhåpentligvis bidra til at spillene blir viet mer tid til innhold og funksjon, enn tilpasning til de ulike plattformene.

Xbox One har samme mengde lagringskapasitet som sin rival PlayStation 4, hvilke betyr at du har 500 GB til rådighet. Under vår testperiode var vi aldri i nærheten av å fylle disken til randen, men skulle du trenge mer, må du starte å slette innhold eller koble til en ekstern harddisk. Det er nemlig ikke mulig å skifte ut harddisken som på PlayStation 4.

En blandet spillopplevelse

Blant lanseringsspillene vi har testet finner vi FIFA 14, Dead Rising 3 og Forza Motorsport 5. På lanseringsdagen kan du derimot velge blant hele 66 spill.

FIFA14 må vi ærlig innrømme at ser ut som FIFA-spillene har gjort de siste fem årene, muligens med noe bedre grafikk. Spillerne virker dog å være enda mer tungrodde, eller såkalt realistiske enn tidligere, uten at det er noe morsommere å løpe etter ballen av den grunn.

Dead Rising 3 gir mye av den samme opplevelsen. Vi ser langt flere zombier enn før og de dystre byomgivelsene fortsetter så langt øyet kan se. Annet enn det slår grafikken oss mer som en evolusjon enn en revolusjon i forhold til forrige generasjons konsoller på disse spillene.

I Forza 5, en av Microsofts største og viktigste lanseringstitler, får vi imidlertid litt av nykonsoll-følelsen tilbake. Med konstante 60 bilder i sekundet suser vi nedover de asfalterte Alpene, og vi opplever Top Gears velkjente testbane mer virkelighetstro enn noen gang tidligere. Grafikken er med andre ord steg videre i riktig retning.

Bilene minner om rene fotografiene sett utenfra, og selv interiøret i bilene har Forza-utvikleren Turn 10 endelig fått til på en realistisk måte. Om en intetanende skulle komme snikende mens du spiller, er sjansen stor for at han tror du ser på en TV-sending – og ikke et spill.

Uten å gå inn på selve spillopplevelsen, som vår søsterside Gamer.no har tatt seg av, virker alt med andre ord å være vel og bra der vi fyker bortover banen sammen med flere titalls spektakulært godt modellerte biler. Når vi stopper opp for å betrakte omgivelsene nærmere forstår vi imidlertid at utvikleren har måtte gjøre noen harde prioriteringer for å få til dette.

Hmmm...er er det noe rart.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Tilskuerne, som det kryr av på tribunene ved løpsbanene, består fortsatt hovedsakelig av stive pappdukker i tillegg til et fåtall levende karakterer. Andre detaljer som flagg står like stive til tross or at vi befinner oss på toppen av Alpene, samt at enkelte strukturer er lavoppløste. Alle de tusenvis av trærne som hjelper til med å avgrense banen, består dessuten av de samme to-tre bark- og barteksturene.

Den nye maskinvaren i Xbox One virker ikke er sprek nok til å gi grafikken de helt store løftene i forhold til den forrige spillkonsollen til Microsoft – som har holdt fortet de siste åtte årene. Samtidig er de lange lastetidene fortsatt noe du må holde ut med.

Selv om konsollen snart er inne i sitt andre år på markedet, snakker vi likevel om tidlige spill. Utviklerne har fått flere nye teknologier og spillmotorer å leke seg med, og det tar naturlig nok tid å finne formen som utnytter disse til det ytterste. Det er få i dag som måler Xbox 360 på grafikken i Project Gotham Racing 3 eller Perfect Dark. Det er heller stortitler som Halo Reach og GTA 5 som forteller hvor konsollen befant seg rent kraftmessig, og vi forventer å se en lignende grafikkutvikling med Xbox One i de neste årene.

Microsoft Xbox One
7
Bra

Microsoft Xbox One

sitat"Xbox One vil bli bedre med tiden"

Fordeler

 • Krysse av
  Mange lanseringsspill
 • Krysse av
  Svært stillegående
 • Krysse av
  Spiller Blu-Ray
 • Krysse av
  Stort potensiale
 • Krysse av
  Spiller mediefiler fra USB-porten
 • Krysse av
  Knallgod håndkontroll
 • Krysse av
  Kan bli et fullkomment knutepunkt i stuen din

Ting å tenke på

 • Bytt
  Utdatert og svak maskinvare
 • Bytt
  TV-funksjonen er ikke klar ved lansering
 • Bytt
  Ingen grafikkrevolusjon
 • Bytt
  Ikke bakoverkompatibel med Xbox 360

Kinect til besvær

Deilig håndkontroll

Selve håndkontrollen skal Microsoft ha brukt nærmere 100 millioner dollar på å utvikle, noe som kan virke som en sjokkerende sum penger når vi ser sluttresultatet. Jo visst, den sitter som et skudd i hendene dine, men når alt kommer til alt var da ikke Xbox 360-kontrollen så ille heller. Og Xbox One-spaken ser ved første øyekast nesten klin lik ut.

Håndkontrolleren sitter som et skudd! (Foto: Ole Henrik Johansen, Hardware.no)

Microsoft har likevel truffet blink på de små endringene de har gjort. Ergonomisk er den perfekt, og noen blir sikkert fornøyde med at batterihuset, som tidligere stakk ut på baksiden, nå er integrert i kontrolleren. Viktige detaljer som kvaliteten på analogstikkenes gummibelegg, samt de silkemyke og veloljede trigger-spakene, er også tydelig utformet av personer som kan sakene sine. Analogstikkene er konvekse i midten og gir deg et grep du skal slite med å miste selv med svette spilltomler. Triggerspakene er på sin side blitt tykkere og bedre formet etter grepet ditt.

Men den bruker fortsatt batterier.Foto: Ole Henrik Johansen, Hardware.no

Hvordan de samme personene som sørget for knallgod ergonomi har sluppet skulderknappene igjennom nåløyet er dog et mysterium. Disse er triggerknappenes rake motsetning hva kvalitet angår. Her knirker det i billig plast og knepper hardt hver gang de trykkes ned. Om det er én del av kontrolleren som kommer til å mane frem perfeksjonistfanden i deg, er det nettopp dette glinsende paret.

Skjult inne i hver av de to triggerene ligger det en dedikert motor. Motorene skal ifølge Microsoft sørge for ekstra innlevelse for eksempel i bilspill. Da kan de gi deg motstand når du bråbremser fra høy fart, eller slå mot deg når du spinner av gårde ut av startområdet.

Her har vi en av de absolutt mest spennende funksjonene ved hele Xbox One-konsollen tenkte vi, og fyrte opp Forza Motorsport 5 for å prøve triggerne i praksis.

Vi ble noe skuffet. Med full gass ut fra startområdet merket vi riktig nok at det lugget litt i venstretriggeren, og hvordan høyretriggeren ga oss mer motstand jo hardere vi bremset inn i første sving. Mens motorene helt riktig gir bedre innlevelse, hadde vi imidlertid forventet kraftigere skyts.

Til tider merker vi nemlig støyen de to produserte mer enn motstanden, og det kan være nødvendig å spille med enten hodetelefoner eller med godt volum om du lar deg lages av støy. Forstyrrende er for øvrig også den digitale styrespaken, som ikke har noen demping og dermed gir fra seg en kontant kneppelyd ved bruk.

Ellers er A-, B-, Y-, X-knappene blitt både tydeligere og større, og selv om de ikke lenger er like fargesprakende, har de fortsatt den samme følelsen som på Xbox 360-kontrolleren. Start og Select-knappene har blitt erstattet av henholdsvis en knapp som lar deg skifte mellom ulike vinduer eller kameravinkeler, og en liste-knapp som gir deg utfyllende valg i menyer og spill.

En bevegelsessensor til besvær

Det ble en stor kontrovers da Microsoft annonserte at sin stemme- og bevegelsessensor, Kinect, skulle lenkes sammen med alle solgte Xbox One-konsoller. Både spillpressen og kjernespillere så nemlig på Kinect som en fordyrende faktor med begrenset funksjonalitet, fremfor en dings som ville tilby dem noe helt essensielt i spillopplevelsen.

Kinect trenger mye jobb før den fungerer skikkelig. .Foto: Ole Henrik Johansen, Hardware.no

Lettelsen var derfor stor da Microsoft i våres gikk ut og annonserte at konsollen ville bli tilgjengelig i en versjon uten Kinect.

Om det har noe for seg å bla opp omtrent 500 kroner mer for en Xbox One med Kinect, er det nok mange som spør seg. Konsollspilling har i over 25 år dreid seg om å lene seg tilbake i sofaen og hamre løs på en kontrollspak. Med Kinect ønsker Microsoft å endre dette radikalt.

Enkelte spill skal nemlig la seg kontrollere utelukkende ved hjelp av Kinect, som for eksempel Kinect Sports. Her kan du kjøre vannscooter, spille bowling og mye annet uten å måtte bruke den tradisjonelle kontrollen. Etter å ha testet vannscooterløpet er vi ikke overbevist om at dette er veien å gå.

I Kinect Sports styrte vi vannscooteren ved å rekke ut begge hendene våre og trekke de frem og tilbake for å styre kjøretøyet. Venstrearmen frem og høyrearmen tilbake når vi skulle svinge til høyre, og motsatt for venstresvinger. Å bremse var en enkel sak, det var nemlig bare å slippe opp høyreneven, som vi ellers måtte knuge sammen som om vi skulle til å slå Kinect-sensoren – noe vi var nær å gjøre i kampens hete. For å bruke power-ups må du stå på ett ben og gjøre gasse-bevegelser med det andre i luften. Her må sofasitterne opp og stå med andre ord.

Det hele fungerer til en viss grad, men presisjonen er ikke helt på topp. Bevegelsene du gjør registreres nemlig med en liten forsinkelse og det er fort gjort å bli for ivrig slik at bevegelsene blir for små eller store.

Andre spill, uten Kinect i navnet, kan også bruke Kinect i en rekke sammenhenger. FIFA 14 kan for eksempel tilby deg å bytte spillere og formasjoner ved hjelp av stemmen din midt under en kamp. Forza 5 kan på sin side skilte med det som kalles «Headtracking» og la deg se ut av henholdsvis venstre eller høyre bilvindu når du beveger på hodet. Dette føltes imidlertid relativt distraherende, da det attpåtil var en viss tidsforsinkelse før bevegelsene våre ble registrert.

Kinect forsøker ikke bare uten hell å skyve den tradisjonelle håndkontrolleren ut i kulden, den bommer også grovt når den tar sikte på å tilby deg en rekke andre funksjoner – for å gjøre slaraffenlivet på sofaen enda mindre anstrengende for deg.

En ting er hendig er at Kinect ser deg når du forlater eller kommer inn foran TV-en. På den måten kan den for eksempel pause spillet for deg om du løper avgårde for å ta telefonen. Den kjenner også igjen ansiktet på kompisene dine om de har laget en profil på Xboxen fra før. Med andre ord slipper du de tidkrevende og ofte forvirrende innloggingene fra 360-dagene. Bare plasser kameratene dine i sofaen, stikk en kontroll i neven deres, og hele gruppen er straks en del av fotball-laget som skal hente VM-pokalen hjem.

Dette fungerer etter var erfaring supert, men for å forsvare prisen på 500 kroner har Microsoft satset stort på at du også vil bruke Kinecten din til å navigere i menyene. Enten med stemmen din eller med hendene dine, noe som på langt nær fungerer like godt.

Laget for berøring og tale

Xbox One-grensesnittet kjenner du straks igjen om du har en Windows 8-PC eller en Windows-telefon. Flere sider med store og små ensfargede fliser – eller apper – er det som gjelder, og det hele kan virke svært kaotisk ved første øyekast. Dette inntrykket holder seg imidlertid fortsatt for vår del, og selv om du kan feste de flisene du bruker oftest på én side, savner vi en mer hierarkisk meny hvor ikke alle valg virker å være av samme viktighet.

Flisenes størrelse må dog til for å treffe dem med ditt naturgitte pekeredskap, hendene. Først må du holde hånden opp i været slik at Kinect-enheten ser den, før du kan navigere deg rundt ved hjelp av håndbevegelser. Dette fungerer omtrent like dårlig som stemmestyringen, og flere ganger bommer vi på de store flisene eller griper forgjeves i luften uten å få tak i noe på skjermen. Det tar heller ikke lang tid før melkesyren melder seg i armene dine, og det spørs om det ikke er enklere å bare slå på kontrolleren først som sist.

En prøve for tålmodigheten

Av apper finner du både Netflix, YouTube og spillstrømmetjenesten Twitch for underholdning, og Skype for enkelt å videoprate med venner fra sofaen om du har Kinect. Med andre ord har du tilgang til mange av de samme appene, som du allerede har i en nyere Smart-TV.

Microsoft har en egen hær med utviklere på huset som jobber med verdens kanskje mest kjente nettleser, Internet Explorer. Til Xbox One-lanseringen snekret disse sammen en konsollvennlig versjon av nettleseren som skulle gjøre det både innbydende og intuitivt å navigere på nettet direkte fra sofaen.

Dette har de bare kommet halvveis i mål med. Mens det fungerer rimelig greit å bruke håndkontrollen, og kanskje et tastatur for å skrive inn nettadresser. Men Microsoft selv ønsker at du skal oppleve Internett via Kinecten. Derfor har de, akkurat som med menyflisene, lagt til muligheten for å nå alle favorittnettsidene dine ved hjelp av stemmen din og håndbevegelser.

Denne håndfrifunksjonen fungerer imidlertid særs dårlig. Enkle kommandoer som gir Xbox One beskjed om å bla frem eller tilbake, eller rulle nedover på en nettside oppfatter den rimelig greit, men langt verre blir det når du forsøker å navigere deg inn på spesifikke nettsider.

«Xbox! Browse to Hardware.no». Nei vel...Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Kommandoen «Xbox Browse to Hardware.no», som vi med mer og mer frustrasjon forsøkte å få Kinect til å forstå, kom vi aldri noen vei med. Omveier opplevde vi derimot flust av. Vi ble sendt til både Cars.com, Apertments.com, WWE.com og Armor Games.com under våre gjentatte forsøk på å nå nettsiden vår.

Akkurat som i Internet Explorer-appen fungerer stemmestyringen svært variabelt i resten av Xbox-systemet. Etter noen dager med konsollen er det bare «Xbox On/Off» vi har fått til å fungere nesten hver gang, men da kun med en streng stemme som bare vil falle naturlig for personer med en ulydig hund i huset. Kanskje vil det bli bedre med norsk stemmestyring, men med denne funksjonen foreløpig i det blå vil håndkontrolleren fortsatt gjøre nytten både raskere og bedre.

Skal ta over stuen din

Med Xbox One har Microsoft tatt sikte på å tilfredsstille langt flere enn bare hardbarka spillere. En av nyhetene er at du skal kunne koble TV-dekoderen din via Xboxen, så konsollen blir et samlingspunkt for all underholdningen i stuen din.

Bak på konsollen er det en egen HDMI-inngang som du kobler dekoderen til.

Enn så lenge kan du se på TV gjennom Xboxen men ikke skifte kanaler eller få opp programguiden. Volumet kan du derimot regulere med stemmen.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Via innstillinger under valget «TV» kan du følge en veiviser som ber deg plotte inn diverse informasjon. Blant annet kan du sette opp Xboxen til å starte opp både TV-en og dekoderen ved å bruke CEC-støtten som ligger i HDMI-grensesnittet. Til vår overraskelse lå verken Philips eller ADB inne som valg for TV eller dekoder, men ved hjelp av en søkefunksjon finner vi det vi er på jakt etter.

Neste steg blir å sette opp konsollen slik at den henter informasjon fra dekoderen, som elektronisk programguide, kanalinformasjon og volumkontroll. Dette fikk vi ikke til å fungere med vår europeiske modell, der det gang på gang stoppet ved at vi måtte skrive inn et postnummer, og utallige kombinasjoner senere stod vi tilbake på bar bakke.

Grunnen viser seg å være at støtte for bruk mot norske dekodere ikke er på plass ennå, og vil først komme utover høsten en gang. Ergo fungerer Xbox One i øyeblikket som en videreformidler av signalet fra dekoderen din, og den eneste fordelen er at du slipper å skifte kanal på TV-en din for å ta i bruk dekoderen.

Microsoft Xbox One
7
Bra

Microsoft Xbox One

sitat"Xbox One vil bli bedre med tiden"

Fordeler

 • Krysse av
  Mange lanseringsspill
 • Krysse av
  Svært stillegående
 • Krysse av
  Spiller Blu-Ray
 • Krysse av
  Stort potensiale
 • Krysse av
  Spiller mediefiler fra USB-porten
 • Krysse av
  Knallgod håndkontroll
 • Krysse av
  Kan bli et fullkomment knutepunkt i stuen din

Ting å tenke på

 • Bytt
  Utdatert og svak maskinvare
 • Bytt
  TV-funksjonen er ikke klar ved lansering
 • Bytt
  Ingen grafikkrevolusjon
 • Bytt
  Ikke bakoverkompatibel med Xbox 360

Konklusjon

Microsofts nye Box One tar ikke helt pusten fra oss, men likevel er den både ny og spennende på mange områder.

Har du allerede spilt en del av de nyere spillene på Xbox 360, vil disse utgjøre mye av utvalget du har å velge i med Xbox One. Selv om konsollen har noen måneder på baken er det først i den senere tid at nye spill som Forza 5 har blitt sluppet, som gir deg neste generasjon grafikkopplevelse. Dermed må du nok belage deg på at høytiden for ny grafikk og innhold først kommer etterhvert.

Videre prøver Microsoft å samle alle behovene dine under et og samme tak. Det klarer de tildels, ved at en god del apper og funksjoner fungerer greit, og sammen gir deg et slags økosystem som fungerer som et slags knutepunkt i stuen din.

Likevel er konsollen langt i fra ferdigutviklet, noe også Microsoft selv har gått ut og sagt. Blant annet mangler de mest essensielle delene av TV-funksjonen, det som gjør at du blant annet kan hente opp den elektroniske programguiden. Her vil det fortsatt gå litt tid før du kan bruke konsollen på samme måte som for eksempel amerikanske brukere kan.

Det største spørsmålstegnet vi sitter igjen med er hvorvidt du per i dag bør kjøpe med Kinect-delen eller ikke.

Her har Microsoft en lang vei å gå før gå før Kinecten fungerer slik den er tiltenkt. Starter vi med det positive er kameraet godt, og henger godt med når det kommer til å kjenne igjen personer som befinner seg i rommet. Samtidig er det behagelig å kunne slå av og på konsollen ved å kun snakket til den.

Men som en erstatter for den tradisjonelle håndkontrollen gjør ikke Kinect en god nok jobb. Muligheten til å styre deg igjennom menyer og funksjoner med bare stemmen og håndbevegelser fungerer i beste fall middels. Skal du snakke med konsollen må du for eksempel snakke engelsk, for en norsk versjon er ennå noen måneder unna. Og det er langt i fra gitt at konsollen oppfatter hva du sier. Samtidig byr muligheten for å styre med bare hendene hodebry. Her er responsen for treg og nøyaktigheten for dårlig, hvilket gjør veien tilbake til håndkontrollen kort.

Håndkontrollen er nemlig forbedret på mange områder, hvor grepet og ergonomien faller i smak hos oss. Den er bedre egnet for lange intense kamper i spillverden, og er fortsatt et soleklart førstevalg i vår bok.

For vår del blir det en Xbox One uten Kinect når vi tar turen innom butikken på vei hjem fra jobb.

Alt i alt er Xbox One et friskt pust om man sammenligner med foregående generasjon, men bærer samtidig preg av at den trenger mange oppdateringer før konsollen tar over som et fullkomment samlingspunkt i stuen din. For oss er det åpenbart at Microsoft helt klart er på rett spor, og den har masse potensiale som sørger for at den på ingen måte er et dårlig kjøp – men foreløpig har den også en god mengde med forbedringspotensial.

Billigste pris finner du i Prisguide »

Du har 66 Xbox One-spill å velge mellom ved lansering »

Dette er de viktigste forskjellene på Xbox One og PlayStation 4 »

Microsoft Xbox One
7
Bra

Microsoft Xbox One

sitat"Xbox One vil bli bedre med tiden"

Fordeler

 • Krysse av
  Mange lanseringsspill
 • Krysse av
  Svært stillegående
 • Krysse av
  Spiller Blu-Ray
 • Krysse av
  Stort potensiale
 • Krysse av
  Spiller mediefiler fra USB-porten
 • Krysse av
  Knallgod håndkontroll
 • Krysse av
  Kan bli et fullkomment knutepunkt i stuen din

Ting å tenke på

 • Bytt
  Utdatert og svak maskinvare
 • Bytt
  TV-funksjonen er ikke klar ved lansering
 • Bytt
  Ingen grafikkrevolusjon
 • Bytt
  Ikke bakoverkompatibel med Xbox 360
Les også
Xbox One får støtte for mus og tastatur
Les også
Den store høstoppdateringen for Xbox One er klar
Les også
RiksTV SMART-boks II PVR: Vi tester RiksTVs nyeste opptaker
Les også
Bør du velge PlayStation 4 eller Xbox One?
Les også
Norsk Xbox One-støtte i løse luften
Les også
– Xbox One er 40 ganger kraftigere enn Xbox 360
Les også
Dette er maskinvaren til Xbox One
annonse