Til hovedinnhold

Microsoft slipper Siri-rival

Cortana virtual assistant er like om hjørnet

Bungie

Microsoft er noen år etter konkurrentene når de nå legger opp til å lansere den talestyrte Cortana virtual assistant i april.

Apple lanserte Siri høsten 2011, mens Google lanserte Google Now sommeren 2012. Nå hevder nettstedet BGR at Microsoft planlegger å lansere Cortana rett i forkant av selskapets utviklerkonferanse i San Francisco 2.-4. april.

Ifølge nettstedet MSFT Nerd skal Cortana integreres tett opp mot Microsofts søkemotor Bing, ved at man bruker talekommandoer for å initiere Bing-søk.

Etter lanseringen i april skal Cortana komme til Bing-appen for iPhone i løpet av høsten, og til Xbox One og Windows-brukere i 2015.

Cortana er oppkalt etter Cortana, en hjelper basert på kunstig intelligens, kjent fra Microsofts suksessrike spillserie Halo. Da planene om Cortana først ble kjent i juli 2013, skal representanter for Microsoft ha sagt at de først ville lansere taleassistenten når de syns den var «revolusjonerende».

– Nesten magisk

Cortana skal være i stand til å lære og tilpasse seg brukerens atferd, slik at den gir bedre resultater over tid. Den personlige assistenten vil bygge på toppen av «Satori», som er en stor kunnskapsdatabase som Microsofts søkemotor Bing bygger på.

Ifølge Microsoft-eksperten Mary Joe Foley hos ZDNet vil Cortana bli mer enn bare en app som lar deg bruke talekommandoer for å kontrollere telefonen. Teknologien vil bli tett integrert i hele brukeropplevelsen til fremtidige versjoner av Windows Phone, Windows og Xbox One, ifølge Foleys kilder.

Microsofts avtroppende toppsjef Steve Ballmer sparte ikke på kruttet da han beskrev Cortana i en intern e-postutveksling i fjor sommer:

«Vårt brukergrensesnitt vil gjøres sterkt personlig, basert på avansert, nesten magisk, intelligens i vår nettsky – som lærer mer og mer over tid om verden og menneskene i den. Vårt «skall» vil støtte alle de grunnleggende tjenestene våre, og vil på en svært god og sømløs måte svare på de folk spør om, og til og med forutse hva de trenger før de spør om det», skrev Ballmer den gang.

Les mer: Siri disser Google Glass

Kilder: (BGR, MSTF Nerd)

annonse