Til hovedinnhold

Google kjenner igjen dama

Programvaren blir stadig smartere.

Masson

Googles talestyringsprogramvare, Google Now, blir stadig smartere. Nå skal den snart kunne kjenne igjen kallenavn som "mamma" eller "kjæresten".

Dermed vil du kunne si «Ring Mamma», i stedet for navnet som står oppført i kontaktlista. Den jobben man må ta i forkant er å fortelle Google selv hvem som er Mamma, kjæreste, kona, morfar, bror eller kusine.

Det gjør du rett og slett ved å åpne Google Now og si «Call Mom», eller den du måtte ønske å ringe. Har du ikke allerede knyttet en kontakt til "mamma", vil du bli bedt om å gjøre det.

Dermed vil du kunne ringe eller sende meldinger til dine kjære, uten å røre telefonen. Så gjelder det å være forsiktig med hva man sier, så man unngår feiloppringninger på galt tidspunkt…

Alle skal ha talestyring

Google Now er navnet på Googles taleassistent, selskapets motstykke til Apples Siri og Microsoft bebudede Cortana. Googles smartbrille Google Glass kontrolleres med Google Now.

Et unisont analytikerkorps spår at smarte briller, armbånd og klokker blir de neste årenes store vekstprodukt. Google har fulgt med i denne utviklingen, og satser åpenbart blant annet på å gjøre kommunikasjonen med dingsene mer personlige.

I kjølvannet av ha på-dingsene følger bekymrede personvernaktivister. Mange er redde for at den nye trenden vil gå på bekostning av privatlivets fred, blant annet fordi det åpner for at folk blir tatt bilde av uten at de vet om det.

Les mer: Google Glass tar bilde når du blunker

Kilde: (Android Central)

annonse