Til hovedinnhold

Dette er Microsofts nye toppsjef

Steve Ballmers arvtaker er valgt ut.

Microsoft

Nå er det offisielt: Den nye Microsoft-sjefen blir Satya Nadella.

Nadella tar over for den avtrappende sjefen Steve Ballmer, noe som har ligget i kortene siden desember i fjor. Nadella har frem til nå vært leder for Microsofts nettsky- og bedriftavdeling.

Han har sagt seg villig til å starte jobben som den nye Microsoft-sjefen umiddelbart, noe som lar Ballmer ta en tidlig farvel med selskapet han har ledet de siste 13 årene. Samtidig har Bill Gates – Microsofts grunnlegger – annonsert at han trekker seg som styreformann, for å igjen tre mer aktivt inn i styringen av selskapet.

– Satya er en leder med solide kunnskaper som ingeniør, og han har en evne til å bringe folk sammen. Hans visjon for hvordan teknologi vil bli brukt og opplevd over hele verden er nøyaktig hva Microsoft trenger nå som selskapet går inn sitt neste kapittel, sier Bill Gates i en pressemelding.

22 år i selskapet

Foto: Microsoft

Nadella blir Microsofts tredje toppleder gjennom tidene. Blant de mange kandidatene som har vært pekt ut som en mulig arvtaker etter Ballmer, er Nadella én av få som faktisk kommer fra Microsoft.

Han har jobbet der i 22 år, og har ledet både selskapets Office-avdeling og Bing-satsningen for et par år tilbake. Det som trolig gjorde ham til den beste lederkandidaten, var imidlertid hans arbeid i nettsky-avdelingen, som har vokst betraktelig de siste årene.

Microsoft opplyser at det er han som har ledet arbeidet med både den konkrete nettlagringen OneDrive og infrastrukturen bak Bing, Office og Xbox Live.

– Industrien vår respekterer ikke tradisjon, den respekterer bare innovasjon. Dette er en kritisk tid for industrien, og for Microsoft. Vi retter oss mot bedre steder, teknologien utvikler seg og vi skal utvikle oss med og foran den. Vår jobb er å sørge for at Microsoft er med i en verden der mobiler og nettskyen leder an, skriver Nadella i et internt brev sendt til Microsoft-ansatte.

Gates går av som styreleder

Foto: Microsoft

Samtidig som Nadella blir leder for Microsoft, går Bill Gates av som styreleder og tar i stedet rollen som styremedlem og teknologikonsulent for selskapet.

Ifølge brevet til Nadella skal Gates nå bruke mer av tiden sin på å fokusere på produktene og teknologien til selskapet. Det betyr at han får en langt mer aktiv rolle i selskapet han sakte men sikkert har trukket seg mer og mer ut av de siste 13 årene.

— Jeg er kjempeglad for at Satya har spurt om jeg kan ta en ny rolle, og på denne måten få en betraktelig større rolle i selskapet, forteller Gates i en videohilsen.

John Thompson tar over som styreleder i selskapet.

Nadella er født Hyderabad, India, og har en MBA fra universitetet i Chicago, mastergrad i datateknikk og bachelorgrad i elektronikk.

Les også: Motorola-salg kan true Windows Phone

(Kilde: Microsoft)

Mer om
annonse