Til hovedinnhold

Samsung kan kjøpe Siri-skaperne

Selskapet bak Apples kunstige intelligens til salgs.

istock 18059340

Programvareleverandøren Nuance skal være til salgs, og har holdt samtaler med flere potensielle kjøpere, blant dem Samsung.

Dersom Samsung skulle få kjøpe Nuance, vil de bli sittende som eier av selskapet bak en av Apples store satsinger. Den talestyrte personlige assistenten Siri, iPhones «kunstige intelligens», skriver Reuters.

Apple var den første mobilprodusenten som introduserte en talestyrt assistent som et sentralt element i mobiltelefonen. Siri har måttet tåle både utskjelling og harselas, men har også allerede blitt et slags kulturelt ikon som er blitt tatt raskt opp i populærkulturen. Det er også en sentral del av varemerket til Apple.

Les mer: Microsoft slipper Siri-konkurrent

Beryktet investor på laget

Nuance har slitt med å få godt nok betalt for produktene sine i mobilsegmentet. Aksjene steg med 11 prosent på nyheten om et mulig oppkjøp.

Aktivist-investoren Carl Icahn er nå Nuances største aksjonær. Icahn er kjent for å kjøpe opp store aksjeposter i kjente selskaper og kreve reformer og større aksjonærutbytte. Han eier blant annet større aksjeposter i eBay og Apple, og har tjent gode penger på Netflix.

Les mer: Apple-sjefen ber aktivist-aksjonærer ryke og reise

Kilde: Reuters

annonse