Til hovedinnhold

Ny Surface utsolgt før lansering

Begrenset tilgjengelighet på nye modeller.

Microsoft

Etter å ha brent inne med et stort lager av den første versjonen av nettbrettet Surface, melder Microsoft nå om begrenset tilgjengelighet på nye modeller.

Etter planen skal Microsoft lansere Surface2 den 22. oktober, samme dag som Apple lanserer nye iPad-modeller.

Surface2 vil komme i en 64 GB-modell av Surface med Windows RT, og to modeller med Surface2 Pro, med 256 og 512 GB.

Nå skriver Microsofts amerikanske Surface-sjef Brian Hall i et blogginnlegg at Surface2 er «nær ved å være utsolgt» i Microsofts egen nettbutikk. Hall forteller ikke om dette skyldes stort salg eller om Microsoft har valgt å ta en Apple ved å bevisst levere for få produkter til lansering, og slik skape et knapphetsbilde.

Guide: Microsoft Surface - RT eller Pro?

Gir ikke opp Windows RT

I sitt siste kvartalsregnskap måtte Microsoft skrive ned verdien av Surface-lageret med over fem milliarder kroner.

Surface-plattformen har fått mye kritikk for høye priser, dårlig utvalg i apper, og for valget om å inkludere Windows RT i flere av modellene. RT er ikke fullverdig Windows, og kan bare kjøre Microsoft-programmer som applikasjoner.

Tross den unisone kritikken, og dårlig salg, for Windows RT, har Microsoft valgt å beholde operativsystemet i produktporteføljen de slipper 22. oktober. De lover imidlertid en helt ny opplevelse for brukerne.

Kanskje kan denne nye opplevelsen bli det som skal løfte Microsoft-produktene i forbrukernes øyne. Hele 32 prosent av de spurte i en undersøkelse blant danske arbeidstakere oppga at de ønsket seg et Windows-nettbrett.

I Norge vil Surface2 være i salg fra 22. oktober hos Elkjøp, Lefdal, Expert, Siba og i Microsofts egen nettbutikk. Atea og Dustin er forhandlere til bedriftsmarkedet.

Les mer: – Windows RT er en fiasko!

(Kilder: Comon, Microsoft)

annonse