Til hovedinnhold

Microsoft utfordrer Apple på hjemmebane

Apples egen iWork-pakke kan få en stor og viktig konkurrent på torsdag.

Shutterstock / 121873180

På torsdag neste uke ventes det at Microsoft vil lansere en iPad-versjon av sin Office-pakke. Det skriver Forbes.com.

Det har vært snakk om en iPad-versjon av Microsofts kontorpakke lenge, og i oktober i fjor bekreftet Microsofts daværende toppsjef Steve Ballmer at også en iPad-versjon skulle være underveis.

Nå har Microsoft invitert til et pressemøte torsdag 27. mars, hvor de skal presentere det de kaller «nyheter i skjæringspunktet mellom nettsky og mobil databehandling». Microsofts aksjekurs steg med nesten 4 prosent da nyheten ble kjent tirsdag, ifølge Forbes. Aksjekursen har ikke vært høyere siden sommeren 2000.

CEO i Microsoft, Satya Nadella.Foto: Microsoft

Har allerede iPhone-versjon

Pressemøtet vil åpnes av Microsofts nye administrerende direktør, Satya Nadella. Dette blir hans første pressemøte etter at han overtok for Ballmer forrige måned.

Microsoft sier riktignok ingenting om Office for iPad i invitasjonen. Men ifølge The Verge skal kilder med kjennskap til Microsofts planer ha bekreftet at lanseringen vil finne sted på pressemøtet – i forkant av Microsofts Build-utviklerkonferanse i begynnelsen av april.

Powerpoint for iPhone.Foto: Microsoft

I fjor sommer lanserte Microsoft en Office-versjon beregnet på iPhone. I likhet med den versjonen ventes det at iPad-versjonen også vil kreve at du har et Office 365-abonnement for at du skal kunne redigere dokumenter. Ifølge The Verge skal det være støtte for både Word-, Excel- og PowerPoint-dokumenter.

Les mer om iPhone-versjonen av Office her »

Microsoft annonserte for øvrig forrige uke at de kommer med en rimeligere Office 365-variant beregnet på enkeltpersoner; Office 365 Personal. Denne vil koste 599 kroner, og dekker bruk av Office 365 på én PC eller Mac og ett nettbrett i ett år. I tillegg fortsetter de med en Premium-versjon til 799 kroner. Sistnevnte endrer navn til Office 365 Home, og dekker bruk på opptil fem PC-er pluss fem mobile enheter. Bedrifter betaler fra ca. 30-90 kroner per bruker per måned, avhengig av versjon.

Ny Office 365-app bruker norsk søketeknologi:
Kodenavn «Oslo» skal endre hvordan vi jobber sammen »

(Kilder: The Verge, Forbes.com)

annonse