Til hovedinnhold

Tviholder på Windows RT

Microsoft nekter å gi slipp på nettbrett-fiasko.

Microsoft

Til tross for at PC-produsentene dømmer Windows RT nord og ned og varsler at de vil droppe operativsystemet, planlegger Microsoft å bygge en ny generasjon nettbrett med Windows RT, hvis man skal to toppsjefen til brikkeprodusenten Nvidia.

Windows RT er spesielt tilpasset nettbrett, og gir lavere prosessorbelastning og lengre batterilevetid. Samtidig er det ikke en fullverdig Windows-versjon og kan ikke kjøre fullverdige Windows-programmer som Office og Outlook.

Nettopp dette siste blir trukket frem som en forklaring på RTs manglende suksess. Når kundene kjøper en Windows-maskin, er det med forventningen at man skal kunne kjøre Microsofts mest kjente programmer på den, har analytikerne hevdet.

Nå bekrefter prosessorleverandøren Nvidia at de er med i prosessen med neste versjon av nettbrettet Surface RT. Nvidia-sjef Jen Hsun-Huang er sikker på at denne vil komme med Outlook, noe mange har savnet.

– Ikke kjøp Surface RT til bedriften >>

Markedet foretrekker Surface Pro

Nvidia-sjefen er imidlertid ikke helt objektiv når det kommer til Windows RT. Det er nettopp Nvidia som produserer Arm-prosessorene som brukes i Surface-nettbrettene som kjører Windows RT. Operativsystemet Windows RT er spesialutviklet nettopp for å kunne kjøre med Arm-prosessorer, som har lengre batterilevetid, men lavere kapasitet.

Analytikerne og bransjen for øvrig er ikke like positive. Asus kunngjorde nylig at selskapet dropper Windows RT og heller satser på nettbrett med fullversjonen av Windows.

– Vi tror at mulighetene for Surface RT er veldig begrensede. Det er betydelig mer entusiasme i markedet for Surface Pro. Det skyldes først og fremst at det ikke går an å kjøre vanlige Windows-apper på Surface RT, sier Gartner-analytiker Leif-Olof Wallin.

Wallin har heller ingen tro på at Microsoft skal klare å reise kjerringa ved å gjøre om Surface RT til et mini-nettbrett med sju tommers skjerm.

– Det er størst etterspørsel etter skjermer på om lag ti tommer, sier Wallin til IDG.se.

Les mer: – Surface RT er en fiasko >>

(Kilde: IDG)

annonse