Til hovedinnhold

Dette er juli-mobilene

Mange valgte få sommermobilene på markedet før ferien, derfor ble det mobildryss i juni. Detretter har Sony Ericsson og Samsung tatt pause, og har ingen nyheter å komme med i butikk i juli.

Takket være spesielt Nokia, samt LG og forhåpentligvis Apple og HTC, blir det likevel noen nye modeller å glede seg over i butikkene i juli.

Apple

Det er nok aller flest som går og venter på nye iPhone 3GS, som egentlig skulle være på det norske markedet fra 9. juli. Nå har imidlertid både Netcom og Telenor moderert seg litt, og sier nå den kommer 31. juli.

Det er det heller ikke mulig å forhåndsbestille telefonen, selv om både Netcom og Telenor vil ha interesselister man kan skrive seg på for å holdes oppdatert om 3GS.

Nokia

Nokia har aller mest nytt å by på med hele syv nye mobiler på markedet i juli. Det blir hele fire klassiske modeller. Nokia 6700 er etterfølgeren til den populære klassikeren Nokia 6300.

Her får du en rekke forbedringer fra forgjengeren, som et fem megapikslers kamera, aGPS via Google Maps, metalltaster og støtte for overføring av data i høye hastigheter.

Nokia 6720 Classic ser ut til å være en litt annen versjon av 6700, som kommer i titanbelegg.


Nokia 6303 Classic skulle egentlig være på plass i juni, men skal i hvert fall nå være på plass i butikkene. Den ligger i prisleiet som ofte ender opp som 1-kronesmobil med aboonement, og er også en oppfølgervariant til Nokia 6300. Her får du 3,2 megapikslers kamera, 2,2 tommer skjerm, Nokia Maps og 3,5 mm utgang til hodetelefonene dine. I tillegg skal denne mobilen har svært godt batteri.
Den rimelige modellen Nokia 2303 Classic vil mest sannsynlig bli en kontantkorttelefon. Her får du et enkelt mobilkamera i VGA-kvalitet, radio pg musikkspiller, bluetooth, MMS og ikke minst GPRS som muliggjør grei bruk av internett på telefonen. Den støtter også mail og tjenester over Ovi.

Her kan du lese mer om  noen av de klassiske modellene.
I tillegg kommer Nokia med den billige musikkmobilen Nokia 5030 Express Music, som skal bli en av de rimeligste musikkmobilene til Nokia med en pris på rundt 600 kroner.


Den har ikke kamerera, men kommer med edge, en 1,8 tommers skjerm og intern radioantenne, slik at du slipper å koble til hodetelefonene for å høre på radio på mobilen.

Her kan du lese mer om Nokia 5030.
Nokia kommer også med den forholdsvis rimelige kameramobilen Nokia 6600i, som nok vil ha en utsalgspris på rundt 2000 kroner. Dette er etterfølgeren til Nokia 6600 Slide som kom i fjor, og du får her forberdringer som at kameraet er forbedret fra 3 til 5 megapiksler, mobilen har fått 3,5 mm hodetelefonplugg og minnekortstøtten er økt til 16 GB.


Mobilen.no har tidligere uttalt at vi tror denne skyvemobilen kan bli en bestselger, og her kan du lese mer om den.
Sist men ikke minst, kommer det en ny business-mobil fra Nokia i juli. Nokia E52 er etterkommeren ril E51, og lillebroren til E55. Denne modellen kan skilte med svært god standbytid på opptil 23 dager, et 3,2 megapikslers kamera, turbo-3G, aGPS med Nokia Maps og det skal ellers være enkelt å bruke e-post på telefonen.
Prisen vil ligge på litt over 2000 kroner uten abonnement, og du kan lese mer om E62 her.

LG

Også LG har passet på å spare på noen godsaker til juli måned. Deres nye toppmodell LG GD900 kommer med s-class, touch, 8 megapikslers kamera og Active Sync.

Skyvemobilen kommer ellers med et multifunksjonstastatur som blant annet kan fungere som en vanlig laptopmus ved surfing på nett. Du får ellers en tre tommer stor skjerm og støtte for MicroSD-minnekort på opptil 32 GB.

Prisen vil havne på rundt 4500 kroner uten abonnement.

Den nye modellen GW520 skal ellers være skapt for meldinger, chat og enkel kommunikasjon. Her du et 3 megapikslers kamera, 2,8 tommers skjerm, WiFi og enkel setup av e-postkontoer. Prisen vil ligge på rundt 2600 norske kroner.

Selv om modellen kan minne om KS360, påpeker salgssjef André Seielstad i LG at det er en helt annen modell.

- GW520 er vesentlig mer avansert enn KS360 og således ikke noen oppfølger til denne modellen, sier Seielstad.

HTC

Det er ikke helt bekreftet, men forhåpentligvis vil HTC Hero være i butikkene i slutten av juli. Denne mektige Android-mobilen i teflon, har allerede rukket å imponere mektig i en sniktitt her på Mobilen.no.

Hero skal for eksempel ha et veldig godt tastatur som gjør det raskere å sende e-post og meldinger. I tillegg er den veldig oversiktlig i den forstand at den samler all informasjon på ett sted, som meldinger, e-post log oppdateringer fra Facebook, Twitter og Flick.

Mer om
annonse