Til hovedinnhold

Her er august-mobilene

I juli var det ikke alle mobilprodusentene som hadde nye modeller som kom på markedet. Nå i august har derimot alle de store mobilprodusentene noe nytt å komme med.
Aller mest er det fra Nokia og Samsung, og det er mange forskjellige varianter og prisklasser som inntar markedet.
Nokia
Fra Nokia kommer blant annet det som skal være deres mest robuste modell til nå, nemlig Nokia 3720 Classic (Nokia 3720c). Denne er ikke helt vanntett, men skal tåle lett vannsprut. I tillegg skal den tåle støv og slag, og er dermed en perfekt mobil å ta med på stranden eller for eksempel på en støvete byggeplass.
Mobilen er utstyrt med et kamera på 2 megapiksler og et LED-lys som også skal kunne brukes som en enkel lommelykt. Skjermen er på 2.2 tommer og batterikapasiteten skal være ekstremt god ifølge Nokia. Mobilen skal fint takle 18 dager på standby. Mobilen har ellers støtte for bluetooth og minnekort på opp til 8GB.Her kan du lese mer om Nokia 3720 Classic.
På nett sirkulerer det også en video hvor det spilles golf nettopp med denne mobilen.
Businessmodellen E55 er en oppfølger til E71, og skal være den tynneste og miste smartmobilen med qwerty-tastatur. For å få til dette har Nokia plassert to bokstaver på hver tast, slik Sony Ericsson tidligere har forsøkt.
Her får du ellers et 3.2 megapikslers kamera med blits og video i VGA-kvalitet, en 2,4 tommers skjerm og 3,5 mm hodetelefonplugg for å høre på musikk og AGPS med Google Maps. Batteritidem skal være god med en standbytid på opptil 28 dager, og det skal være enkle løsninger for mail, internettsurfing og kalender.
GPS-mobilen Nokia 6710 Navigator kommer også muligens på markedet i løpet av august med et begrenset opplag.
På de fleste Nokia-mobiler med innebygget GPS må du selv kjøpe lisens til å bruke navigasjonsprogrammet. Nokia er 6710 Navigator leveres derimot med oppdatert programvare (Nokia Maps 3.0) med sanntids bil- og fotgjengernavigasjon, fulle regionale kart og maskinvareelementer som egne navigasjonsknapper, berøringsområder for enkel zoom og et stort display optimalt for utendørs bruk.


I tillegg har Nokia 6710 Navigator et kamera med 5 megapikslers oppløsning og Carl Zeiss optikk og blits, støtte for turbo-3G og WLAN, 2,6-tommers QVGA-skjerm, musikkspiller, FM-radio, minnekortstøtte for inntil 16 GB (micro-SD), og Symbian series60 operativsystem.
Mer om Nokia 6710 Navigator.
Modellene Nokia E52 og Nokia 6600i skulle egentlig komme på markedet i juli, men ble litt forsinket. I stedet vil de mest sannsynlig dukke opp i august.
Den forholdsvis rimelige kameramobilen Nokia 6600i vil ha en utsalgspris på rundt 2000 kroner. Dette er etterfølgeren til Nokia 6600 Slide som kom i fjor, og du får her forberdringer som at kameraet er forbedret fra 3 til 5 megapiksler, mobilen har fått 3,5 mm hodetelefonplugg og minnekortstøtten er økt til 16 GB.


Mobilen.no har tidligere uttalt at vi tror denne skyvemobilen kan bli en bestselger, og her kan du lese mer om den.
Nokia E52 er etterkommeren ril E51, og lillebroren til E55. Denne modellen kan skilte med svært god standbytid på opptil 23 dager, et 3,2 megapikslers kamera, turbo-3G, aGPS med Nokia Maps og det skal ellers være enkelt å bruke e-post på telefonen.
Prisen vil ligge på litt over 2000 kroner uten abonnement, og du kan lese mer om E52 her.

LG

Også LG ble litt forsinket med noen av modellene som skulle på markedet i juli,  GW520 skal være å¨plass i butikkene nå- Modellen ellers være skapt for meldinger, chat og enkel kommunikasjon. Her får et 3 megapikslers kamera, 2,8 tommers skjerm, WiFi og enkel setup av e-postkontoer. Prisen vil ligge på rundt 2600 norske kroner.

Deres nye toppmodell LG GD900 kommer med s-class, touch, 8 megapikslers kamera og Active Sync. Den skal komme i butikkhyllene i slutten av august.

Sony Ericsson

Mens Sony Ericsson tok ferie fra nye modeller i juli, har de tre nye modeller som kommer på markedet i august. Sony Ericsson T715 er en slank skyvemobil med store taster og fonter. Du får turbo-3G for kjapp nettilkobling, en skjerm på 2,2 tommer og et innebygd kamera med 3,2 megapiksler.

Telefonen skal ha gode taster med stor skrift beregnet på deg som skriver mange meldinger. T715 har også en funksjon for å se historikken i meldingsutvekslingene. Du får ellers radio, trådløs overføring av stereolyd via Bluetooth og støtte for minnekort.

Les mer om Sony Ericsson T715.


Sony Ericsson kommer også med to nye budsjettmodeller, en kameramobil og en for musikk.
Sony Ericsson S312 er en enkel kameramobilr med et 2 megapikslers kamera for stillibilder og video som kan brukes både stående og liggende.
Mobilen er også utstyrt med en dedikert knapp for videoopptak slik at du skal kunne rekke å filme de spontane hendelsene i hverdagen. Det følger også med en funksjon for bilderedigering og enkel opplastning til bildeblogg på nett.
S312 kommer i tillegg med e-post, MMS og standard funksjoner, men mangler støtte for 3G.
Musikkvarianten W205 er en enkel skyvetelefon med Walkman-funksjoner. I tillegg til musikkspiller, FM radio og Track ID, kan du for eksempel ta opp deler av en sang du hører på radioen og bruke den som ringetone.
W205 kommer ellers med et 1,3 megapikslers kamera med video, bluetooth og mulighet for flere ulike telefonbøker.

Samsung
HD-mobilen Samsung Omnia HD skulle egentlig komme på markedet allerede i juni, men ble litt forsinket. Nå skal den imidlertid være på plass.


I tillegg til HD-video og 8 megapikslers stillbildekamera kan Omnia HD by på 3,7 tommers trykkfølsom skjerm, GPS og 8 eller 16 GB integrert flashminne i tillegg til minnekort på opptil 32 GB.

Mer om Omnia HD.
Også den mye omtalte Samsung Jet skal komme på markedet i august. Denne fikk toppkarakter i vår test, og er en liten og kjapp touchmobil med imponerende egenskaper.
Her får du for eksempel en AMOLED-skjerm med gode kontraster og oppløsning på hele 480x800 punkter, GPS med navigasjon, WLAN, geomerking, og støtte for Active Sync.
Selv om den ikke defineres som en smarttelefon, kan den konkurrere med smartmodeller i høyere prisklasser.

Det er også klart for den litt enklere touchmodellen S5230 fra Samsung. Her får du en tre tommer stor berøringsskjerm med gode farger, 3,2 megapikslers kamera med videoopptak, MP3-spiller, stereo FM-radio og musikkgjenkjenning.

Du kan lage din egen startsmeny med Widgets, altså ikoner til ulike programmer. I tillegg til de som ligger lagret på telefonen kan du laste ned flere etter ønske.

Skyvemobilen Samsung C3050 er en lignende modell uten touch. Den har et enkelt kamera med videoopptak i VGA, en to tommer stor skjerm, FM-radio og støtte for JAVA-spill.


Billigmodellen Samsung E2210 skal nå også være på plass i butikkhyllene nå. Dette er en liten og nett klapptelefon uten utvendige taster og en pris på rundt 800 kroner.
Den har en enkel 1,7 tommers skjerm og et VGA-kamera. Du får ellers med en del funksjoner som nettleser for mobilt internett via GPRS, VGA-kamera, bluetooth, e-poststøtte, diktafon, ”timer”, stoppeklokke, alarm, kalender, memo (notater), konverterer (valuta, lengde, vekt, volum, område, temperatur), kalkulator, og galleri for videoklipp, bilder og musikk.

Les vår test av Samsung E2210.

HTC

Fra HTC er det Hero som rår i august, selv om selskapet ellers har lovet at de også skal lansere noen nye moedeller i løpet av månenden.

Her kan du lese testen av den brukervennlige Android-telefonen som virkelig skal være en iPhone-konkurrent.

Mer om
annonse