Til hovedinnhold

Her er september-mobilene

Mens alle de store mobilprodusentene hadde nye modeller ut i butikk i august, har HTC og LG tatt en liten pause i september. Nokia, Samsung og Sony Ericsson har derimot noen nye modeller, selv om det ikke akkurat er noe mobildryss fra disse heller.
Nokia
På de fleste Nokia-mobiler med innebygget GPS selv må man selv kjøpe lisens til å bruke navigasjonsprogrammet. Nokia 6710 Navigator leveres derimot med oppdatert programvare (Nokia Maps 3.0) med sanntids bil- og fotgjengernavigasjon, fulle regionale kart og maskinvareelementer som egne navigasjonsknapper, berøringsområder for enkel zoom og et stort display optimalt for utendørs bruk.
I tillegg har Nokia 6710 Navigator et kamera med 5 megapikslers oppløsning og Carl Zeiss optikk og blits, støtte for turbo-3G og WLAN, 2,6-tommers QVGA-skjerm, musikkspiller, FM-radio, minnekortstøtte for inntil 16 GB (micro-SD), og Symbian series60 operativsystem.

Mer om Nokia 6710 Navigator.
Nokia kommer også med billigmobilen Nokia 2720 Fold, som er en foldetelefon slik navnet tilsier. Her er fokus på e-post og enkel tilgang til internett med Opera Mini som nettleser.


Du får ellers en musikkspiller og et 1,3 megapikslers kamera med video og stillbildeopptak. Du får også bluetooth og 32 MB interminne.
Prisen er tidligere anslått til å havne på under 1000 kroner, og mobilen vil helt sikkert også bli å finne blant kronesmobilene eller kontantkort-tilbud.

Sony Ericsson
Sony Ericsson T715 skulle egentlig på markedet i august, men blir i hvert fall nå å finne i butikkhyllene i september. Dette er en slank skyvemobil med store taster og fonter. Du får turbo-3G for kjapp nettilkobling, en skjerm på 2,2 tommer og et innebygd kamera med 3,2 megapiksler.
Telefonen skal ha gode taster med stor skrift beregnet på deg som skriver mange meldinger. T715 har også en funksjon for å se historikken i meldingsutvekslingene. Du får ellers radio, trådløs overføring av stereolyd via Bluetooth og støtte for minnekort.
Les mer om Sony Ericsson T715.


Designmobilen Jalou kommer også i norske butikker i september. Her er også Dolce&Gabbana med å laget via en rosa spesialverson av mobilen.
Den lille klapptelefonen skal se ut som en juvel, men har også funksjoner å by på under panseret. Blant funksjonene er et 3,2 megapikslers kamera, 3G, radio, skritteller og støtte for stereo Bluetooth.

Samsung
Android-mobilen Samsung i7500 er endelig på plass i september. Denne modellen sikter seg inn mot det øvre skiktet av smartmobilmarkedet og byr for eksempel på en 3,2 tommers lyssterk OLED-skjerm.
Du får ellers et 5 megapikslers kamera, 8 GB internminne, bluetooth v2.1 og 3,5 mm hodetelefonutgang.


Les sammenligning av i7500 og HTC Hero, eller se vår sniktitt av i7500.
Samsung kommer også med  billigmodellen Samsung E2120, som nok legger seg i den helt andre enden av prissjiktet. Her får du en enkel mobil med 1,5 tommers skjerm, bluetooth, mp3-spiller, FM-radio og VGA-kamera.

Mer om
annonse