Til hovedinnhold

Kom mai du skjønne mobiler

Det er Samsung og LG som har mest nytt å komme med i mai, begge mobilprodusentene har nå to nye modeller klare for det norske markedet.

Mange har nok ventet spent på LG KM900 Arena, LGs mye omtalte Iphone-konkurrent. Denne skal være ute i butikkene før 17. Mai og det med en pris på rundt 4000 kroner.

Touchtelefonen kommer med mange av funksjonene Iphone foreløpig mangler, som videoinnspilling, MMS og trådløs overføring til stereoheadsett via Bluetooth.

I tillegg kan Arena skilte med en tre tommer stor skjerm, 5 megapikslers kamera, GPS, WLAN og turbo3G som sørger for raskere dataoverføring via mobilnettet.

Denne mobilen har vist seg å være en suveren musikkmobil, og gir til og med god lyd via det medfølgende hodesettet.

Her kan du lese vår test av LG KM900 Arena.

En litt mindre kjent mai-mobil fra LG er GB250. Dette er en budsjettmobil med støtte for bluetooth og turbo-3G.

Den kommer ellers med et 1.3 megapikslers kamera, 22 MB internminne og støtte for MicroSD-kort. Prislappen vil være på rundt 1200 kroner.


Mer touch

Også Samsung slipper sitt nyeste flaggskip nå i mai, men du må nok vente helt til slutten av måneden ved månedskiftet mai/juni før telefonen er i butikkene.

S8300 Ultra Touch skal ifølge Samsung være en designmobil som kombinerer det beste fra to verdener. Den kommer med både berøringsskjerm og utskyvbart vanlig mobiltastatur. Den er også utstyrt med en 2,8 tommers OLED-skjerm.

Den kan ellers by på et åtte megapikslers kamera, GPS-navigering, FM-radio, videokamera, musikkspiller og turbo-3G. Prisen vil bli på rundt 4000 kroner.

Samsung vil også få enda en ny touch-mobil i butikkene i slutten av mai. S5600 markedsfører seg som mobilen som passer perfekt i hånden med sin kredittkortstørrelse. Likevel har den fått plass til en 2,8 tommers skjerm og mye funksjonalitet.

Her får du ikke utskyvbart mobiltastatur som på Ultra Touch, men må klare deg med trykkfølsom navigering.  Du får støtte for turbo-3G og edge, men ikke Wi-Fi.

 Samsung S5600 kommer ellers med et tre megapikslers kamera med fotolys og smilegjenkjenning.


Kameramobiler

Nå i mai kommer også businesstelefonen HTC Touch Diamond 2 ut på det norske markedet.

Her har skjermen vokst fra 2,8 til 3,2 tommer fra forgjengeren, og batteritiden skal være 50 prosent bedre. Kameraet er også forbedret med 5 megapikslers bildeoppløsning og autofokus.
Mobilen leveres med operativsystemet Windows Mobile 6.1, men skal kunne oppgraderes gratis til Windows Mobile 6.5.
Les vår test av HTC Touch Diamond 2.

Fra Sony Ericsson får du kameramobilen C901 Cyber-shot. Den lover kvalitetsbilder med sitt fem megapikslers kamera, innebygget Xenon-blits, ansiktsgjenkjenning og smileutløser. Det skal også være raskt og enkelt å laste bildene på nett.

Videoopptak med bildestabilisator hører også med, og det samme gjelder opptil 16 x digital zoom.

Du får også tilgang på Google maps og kan geotagge bildene du tar så du aldri trenger å være i tvil om hvor de egentlig ble fotografert hen.

C901 er lillebroren til Sony Ericssons toppmodell C905 og kommer ellers med tubo-3G og edge og vil koste rundt 3200 kroner.

Her kan du lese mer om C901.

Nokia har ingen nyheter å komme med i mai, men lover mer action i juni.

Mer om
annonse