Til hovedinnhold

Mobildryss i juni

Det ser ut til at de fleste mobilprodusentene har en del mobiler de vil ha ut på markedet før sommerferien, med feriepenger og det som er, setter inn.

Dermed er de usedvanlig mye nytt å glede seg over i butikkene i juni måned. Det blir til sammen hele 18 nye mobiler fra Nokia, Sony Ericsson, Samsung, HTC og LG.

Det er mange touch-mobiler, men også dedikerte kamera- og musikkmobiler, smarttelefoner og noen budsjettmodeller.

Nokia

Mange har ventet lenge på Nokias nye flaggskip N97 - og i juni skal det enedelig være i butikkene. Man har allerede kunnet forhåndsbestille den på nett, men nå blir den også snart på plass i lagrene.
N97 kommer med 5 megapikslers kamera, QWERTY-tastatur, 32 GB internminnminne (pluss mulighet for 16 GB minnekort) og de nyeste Ovi-tjenestene. Den har en 3,5 tommers trykkfølsom skjerm, det vil si like stor som på en Iphone 3G, men den har i motsetning til Iphonen for eksempel også støtte for flash.


N97 skal også være rask, selv om noen nok ble litt skuffet over at prosessoren ikke ble enda mer oppgradert fra forgjengeren.
Mer om Nokia N97.
Kameramobilen N86 kommer også i norske butikker i juni,. og den har allerede rukket å vinne årets TIPA-pris for beste kameramobil.
Her får du et 8 megapikslers kamera med 2,8 mm vidvinkel og blits, videoopptak (640 x 480 og 30 bilder i sekundet) og musikkspiller. Det er mulig å laste opp video og annet innhold direkte på Ovi Share eller andre nettbaserte løsninger.

N86 kommer ellers med en 2,6 tommers OLED-skjerm, 8 GB internminne, A-GPS og støtte for Ovi-tjenester og spill med N-gage.

Mer musikk

Nokia kommer også med en ny musikkmobil i juni. 5630 Xpress Music har støtte for N-gage, og dermed blir det egentlig en kombinert musikk- og spillmobil.
Den kommer med et 3,2 megapikslers kamera og en 2,2 tommers skjerm. Den støtter 3G i høy hastighet, har FM-radio, S60-brukergrenesnittet og innebygget WLAN for trådløst nett. 
Ellers er den slank, har egne musikktaster og ligner på Nokias andre musikkmobiler i utseendet. Noe av det beste er imdilertid prisen, som skal ligge på rundt 2000 kroner uten abonnement.
Mer om Nokia 5630 XM
Til sist har Nokia en såkalt klassiker klar for markedet i juni. Nokia 6303 Classic ligger i prisleiet som ofte ender opp som 1-kronesmobil med aboonement og er en av oppfølgerne til populære 6300.


Her får du 3,2 megapikslers kamera, 2,2 tommer skjerm, Nokia Maps og 3,5 mm utgang til hodetelefonene dine. I tillegg skal denne mobilen har svært godt batteri.

Her kan du lese mer om Nokia 6303 Classic

Samsung
Det kommer aller flest mobiler fra Samsung i juni, hele seks nye modeller skal være på markedet i løpet av måneden. Aller størst interesse er det kanskje for Omnia HD som skal komme i midten av juni. Ikke sån rart kanskje, når det er verdens første HD-mobil vi snakker om.
I tillegg til HD-video og 8 megapikslers stillbildekamera kan Omnia HD by på 3,7 tommers trykkfølsom skjerm, GPS og 8 eller 16 GB integrert flashminne i tillegg til minnekort på opptil 32 GB.

Mer om Omnia HD.
Musikkmobilen Beat DJ (M7600) byr på et litt annerledes utssende enn de mange andre trykkfølsomme mobilene der ute med sin ovale form. Den skal komme i butikkene allerede i starten av juni. Musikkmobilene i serien Beat er kommet i stand ved hjelp av et samarbeid mellom Samsung og Bang & Olufsen.

Som navnet DJ tilsier, får du muligheten til å mikse din egen musikk på telefonen. Et stort utvalg av lydeffekter lar deg enkelt sette ditt eget preg på sangene. De innebygde stereo høyttalerne skal sørge for skikkelig lyd gjennom forsterkeren fra B&O.

Du får ellers GPS med støtte for geotagging og Google Maps, 3 megapikslers kamera og en 3,5 mm hodetelefonplugg.

Mer touch

Samsung satser virkelig på touch om dagen, så her kommer det enda flere trykkfølsomme modeller i juni.  Ultra touch og S5600 skulle egentlig komme i mai, men er i hvert fall nå klare for butikkene.

S8300 Ultra Touch skal ifølge Samsung være en designmobil som kombinerer det beste fra to verdener. Den kommer med både berøringsskjerm og utskyvbart vanlig mobiltastatur. Den er også utstyrt med en 2,8 tommers OLED-skjerm.

Den kan ellers by på et åtte megapikslers kamera, GPS-navigering, FM-radio, videokamera, musikkspiller og turbo-3G. Prisen vil bli på rundt 4000 kroner.

S5600 er også en touch-mobil og markedsfører seg som mobilen som passer perfekt i hånden med sin kredittkortstørrelse. Likevel har den fått plass til en 2,8 tommers skjerm og mye funksjonalitet.

Her får du ikke utskyvbart mobiltastatur som på Ultra Touch, men må klare deg med trykkfølsom navigering.  Du får støtte for turbo-3G og edge, men ikke Wi-Fi.

Samsung S5600 kommer ellers med et tre megapikslers kamera med fotolys og smilegjenkjenning.

I tillegg til Ultra Touch, kommer det ytterligere to modeller i Ultra-serien. Ultra Slide er som navnet tilsier en skyvemobil. Her fåpr du ellers et fem megapikslers kamera, mobilt bredbånd, GPS, FM-radio og en 2,6 tommer stor skjerm.

Ultra Bar byr derimot på et mer klassisk design, men du får lignende spesifikasjoner som på Slide. Det vil si 5 megepikslers kamera, mobilt bredbånd og FM-radio. Skjermen er en litt mindre, men er en fargesterk 2,2 tommers OLED.

HTC

Fra HTC kommer det også noen etterlengtede nyheter, for eksempel vil vi endelig få se Norges første Android-mobil, Magic, i butikkene.

Med HTC Magic blir det enkelt å bruke Google-applikasjoner som gmail, YouTube, GoogleMaps, kalender, chat og søkefunksjon. Magic har ellers et
3.2 megapikslers kamera med autofokus og video, WiFi, lagring på microSD, GPS, digitalt kompass, bluetooth med støtte for trådløse stereo-headset (A2DP) og en 3,2 tommers touch-skjerm med HVGA (320 x 480 piksler).


 
Magic kan allerede forhåndsbestilles fra norske butikker, men det er ifølge Pål Marius Christensen i HTC Norge realistisk at den vil dukke opp i starten av juni.

Mer om HTC Magic
Smartmobilen HTC Snap er nå også klar for det norske markedet. Denne kommer med Windows Mobile 6.1 Standard, Qualcomm MSM 7225 528mhz prosessor, 256mb ROM og 192mb RAM, bluetooth, Wifi, GPS og 2 megapikslers kamera med autofokus.
Snap skal også være veldig rask, det kan du få en demonstrasjon på i denne videoen.


Helt i slutten av juni kommer HTC også med Touch Pro 2. Den dedikerte businesstelefonen kommer som forgjengeren med et utskyvbart QWERTY-tastatur, 3,6 tommers touch-skjerm, 3,2 megapikslers kamera med autofokus, GPS og støtte for A2DP trådløse hodetelefoner.
Batteritiden og minnekortkapasiteten er forbedert i forhold til på forgjengeren, og den nye funksjonen "Straight talk" skal gjøre videokonferanser enklere.
Les mer om Touch Pro 2.

Sony Ericsson

Sony Ericsson har akkurat kunngjort at de vil segmentere de ulike mobilmodellene sine annerledes framover, noe som blant annet innebærer at musikk. og kameramobilene (de som har båret navnene Walkman og Cybershot) heretter vil bli billigmobiler.
Modellene som kommer på markedet fra Sony Ericsson i juni er likevel ikke rene budsjettmodeller, for det vil ta litt tid før de nye endringene vil være ute på markedet.
Walkmanmobilen W995 minner mye om W910, men er i tillegg utstyrt med et 8 megapiklsers kamera med blits, bildestabilisator, ansiktsgjenkjenning og videoopptak.
Med W995 hevder Sony Ericsson å slå sammen det beste fra både kamera- og musikkverdenen, og den kommer ellers med A-GPS, Wlan ogen 2,6 tommers skjerm.
Den fargerike Walkman-mobilen W508 er en litt rimeligere variant som også kommer på markedet i juni. Denne ser litt annerledes ut enn de andre musikkmobilene, og dette forsterkes ved at du kan bytte til mange ulike deksler.


W508 har ellers et 3,2 megapikslers kamera og støtte for video- og bildeblogg, en liten 1,1 tommers skjerm og leveres med 1 GB minnekort.
En kameramobil er det også plass til i juni, og det blir C903. Det er en skyvemodell av en kamerammobil som byr på 5 megapikslers kamera, GPS, TV-utgang og en 2,4 tommers skjerm.
Mobilen har også bevegelsessensor som kan brukes i spill.

LG
Fra LG er det ikke fullt så mye nytt. Budsjettmobilen LG BD250 skulle egentlig være på plass i mai, men skal i hvert fall være å finne i butikkene i juni. Dette er en budsjettmobil med støtte for bluetooth og turbo-3G.
Den er ellers utstyrt med et 1.3 megapikslers kamera, 22 MB internminne og støtte for MicroSD-kort. Prislappen vil være på rundt 1300 kroner.


Modellen KP 500 (LG Cookie) er allerede godt etablert på det norske markedet som et rimeligere touch-alternativ til storebroren Renoir. Denne har altså vært i salg en god stund, men LG kommer nå med en fargeoppdatering. Fra og med juni kan du nemlig finne en rosa K500 i butikkene.
Test av LG KP500.

Mer om
annonse